Valgseier for sosialdemokratene på Malta

Solid valgseier til sosialdemokratene, med 55,11 % av stemmene.

VALGSEIER: Arbeiderpartiets sosialdemokratiske søsterparti Partit Laburista er valgvinner etter parlamentsvalget i Malta.

Det sosialdemokratiske Arbeiderpartiet har vunnet Maltas parlamentsvalg. Denne uka er det klart at hele 55,11 % av velgerne har stemt på Partit Laburista, og dermed fortsetter partileder Robert Abela som Maltas statsminister.

Maltas politikk domineres av to partier. På venstresiden er Arbeiderpartiets sosialdemokratiske søsterparti Partit Laburista, mens på høyresiden er det kristendemokratiske og konservative Partit Nazzjonalista det ledende partiet. I alt var det seks partier som stilte til valg, men kun Partit Laburista og Partit Nazzjonalista kommer til å være representert i nasjonalforsamlingen de neste årene.

Med 55,04 % av stemmene har sosialdemokratene vunnet et ekstra sete i parlamentet, og økt sin oppslutning marginalt fra valget i 2017. Den gang stemte 55,04 % av velgerne på sosialdemokratene, mens denne gangen ble oppslutningen 55,11 %.

For de konservative ble resultatet en nedgang målt mot forrige valg, 41,74 % av stemmene nå og 43,68 % i 2017. De vinner likevel et ekstra sete i nasjonalforsamlingen.

Maltas tredje største parti ble ADPD som best kan sammenlignes med MDG i Norge. Partiet fikk 1,61 % av stemmene, og mister de to setene de hadde i nasjonalforsamlingen.

Det er totalt 67 seter i Maltas nasjonalforsamling, og det trengs 34 seter for å ha flertall. Sosialdemokratene har etter denne ukas valg 38 seter, og flertall.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.