Gallupvekst for Ap og Venstre i januar

Ap og Venstre er gallupvinnerne i på gjennomsnittet av meningsmålingene i januar. SV og Frp går mest tilbake.

GRUNN TIL Å SMILE: Statsminister Jonas Gahr Støre kan glede seg over at pilene peker oppover for Arbeiderpartiet på gjennomsnittet av målingene i januar. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

På gjennomsnittet av meningsmålingene i januar er det Arbeiderpartiet og Venstre som øker mest. Størst tilbakegang har SV og Frp.

I alt er det publisert seks nasjonale meningsmålinger i januar, der velgerne er spurt om hva de vil stemme ved et stortingsvalg. Vanligvis er det liten endring i gjennomsnittsoppslutningen fra måned til måned, og det er også tilfelle denne gangen.

Arbeiderpartiet hadde én måling over 20 % i januar (Respons Analyse for VG publisert 9. januar), og flere målinger like under 20-tallet. I snitt ble oppslutningen 19,33 %. Måneden før var det syv målinger som ble gjennomført, og Arbeiderpartiets gjennomsnittsoppslutning på disse var 18,9 %.

Dermed er Arbeiderpartiets framgang fra desember til januar på snittet av målinger 0,43 %. Det kan synes lite, men det er som sagt sjeldent at gjennomsnittet av målinger endrer seg mye fra en måned til den neste.

Kun Venstre har en marginalt større framgang fra desember til januar. I januar ble Venstre målt til en gjennomsnittlig oppslutning på 5,85 %, mens partiets gjennomsnitt i desember var 5,41 %. Dermed har Venstre en gjennomsnittlig framgang på 0,44 % fra desember til januar.

SV har størst tilbakegang. Der var oppslutningen i desember i snitt på 10,91 %. Januarsnittet er 10,60 %, og dermed er den gjennomsnittlige tilbakegangen 0,31 %.

Nest størst gjennomsnittlig tilbakegang er det Frp som har. Fra et gjennomsnitt på 13,37 % i desember har partiet gått tilbake til et snitt på 13,08 % i januar. Altså en tilbakegang på 0,29 %.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.