Sosialdemokratisk valgseier i Paris

Valgseier til sosialdemokratene i Paris og en rekke større franske byer ved lokalvalgene i slutten av juni.

De sterke valgresultatene for sosialdemokratene i Parti Socialiste står i sterk kontrast til de svake resultatene ved forrige presidentvalg. Mye tyder på at sosialdemokratene nå er i ferd med å gjenvinne mye av støtten som virket borte ved presidentvalget i 2017.

Anne Hidalgo ble i 2014 valg til ordfører i Paris for en 6-årsperiode. Under lokalvalget i slutten av juni er hun gjenvalgt for en ny periode på 6 år. Sluttresultatet viser at Hidalgo har fått 50,2 % av stemmene, mot 32 % til den konservative kandidaten Rachida Dati. Tidligere helseminister Agnes Buzyn fra Emmanuel Macrons sentrumsparti La République En Marche endte opp med 14 %.

I Frankrikes nest største by Marseille, har Jean-Claude Gaudin fra de konservative vært ordfører i 25 år. Nå overtar Michèle Rubirola som er den partiløse samlingskandidaten for sosialdemokratene og De Grønne.

Også i storbyene Rennes (65, 3%), Nantes (59,7 %) og Montpellier (47,2 %) gjorde sosialdemokratene sterke valgt og vant ordførerposisjonen. I Lille gjenstår fintellingen, men også der har sosialdemokratenes kandidat Martine Aubry et forsprang og ser ut til å ende opp med valgseieren.

Dermed ser det ut til at følgende av Frankrikes byer med over 100.000 innbyggere vil ha ordfører fra sosialdemokratene etter årets lokalvalg (inkl den partiløse ordføreren i Marseille):

Paris
Marseille
Brest
Clermont-Ferrand
Dijon
Le Mans
Rouen
Villeurbanne
St. Denis Reunion
St. Denis Seine-Saint-Denis
Lille
Nancy
Nantes
Rennes

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.