Svensk valgkamp: – Dette vil vekke oppmerksomhet!

STOR OPPMERKSOMHET: Socialdemokraternas valgkampleder lover at den nye valgvideoen vil vekke stor oppmerksomhet, i likhet med resten av valgkampen. Foto: Fra "Socialdemokraternas valfilm 2018"

– Denne filmen kommer til å vekke større oppmerksomhet enn de andre kampanjene vi hittil har sett, sier Socialdemokraternas valgkampleder John Zanchi. I dag har de svenske sosialdemokratene presentert sitt valgkampopplegg. Se den nye valgkampfilmen her!

Socialdemokraterna har i likhet med Arbeiderpartiet hatt dårlige galluptall i første halvår 2018. Men målingene etter sommeren viser piler som peker litt oppover, og det er innen rekkevidde at det kan gå mot ny valgseier og fortsatt sosialdemokratisk regjering i Sverige etter valget i september i år.

De svenske sosialdemokratene har stor tro på den nye valgvideoen som ble lansert i dag, i forbindelse med at Socialdemokraterna presenterte valgkampopplegget sitt.

– Denne filmen kommer til å vekke større oppmerksomhet enn de andre kampanjene vi hittil har sett, sier Socialdemokraternas valgkampleder John Zanchi til den svenske avisen Aftonbladet.

– Et sterkere Sverige

Det er bare en måned igjen til valget i Sverige, og når Socialdemokratene i dag legger fram sin plan for valgkampen er det med et budskap om troen på et sterkere Sverige. Budskapet i plakater, løpesedler og webkampanjer er rettet inn mot pensjoner, integrering og forsterkelse av velferdsstaten – som ble bygget til dels kraftig ned og privatisert i årene med borgerlig regjering i vårt naboland.

Foruten statsminister Stefan Löfven selv, er det særlig Magdalena Andersson, Peter Hultqvist og Margot Wallström som profileres i valgmateriellet de svenske sosialdemokratene bruker fram mot valgdagen.

Den nye valgvideoen som innledes med at Stefan Löfven går fram til en pølsekiosk og blir spurt «Hva vil du ha?» er det knyttet store forventninger til. Se videoen her (artikkelen fortsetter nedenfor videoen):

I filmen beskriver Löfven det samfunnet han og de svenske sosialdemokratene vil bygge hvis velgerne gir dem fortsatt flertall etter valget om en måned.

Lover kamp for fellesskapet og mot Sverigedemokratene

Partisekretær Lena Rådström Baastad mener at valgkampen i Sverige så langt har vært helt ulik alt man fra før av er vant med.

– Denne valgkampen ligner ingen annen, og gamle sannheter gjelder ikke lenger. Men to sannheter består: Det ene er at dette valget er et tydelig verdivalg om hva slags samfunn vi vil ha. Den andre er at Stefan Löfven er den eneste garantisten mot at Sverigedemokratenes innflytelse på svensk politikk, sier Rådström Baastad til Aftonbladet.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Foto: Fra «Socialdemokraternas valfilm 2018»
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.