Melder seg ut av Høyre i protest mot Erna Solberg og regjeringsavtalen

Lokalpolitiker Tom Arne Pettersen er forbannet på Erna Solberg og avtalen Høyre har inngått med Frp, Krf og Venstre. Nå melder han seg ut av Høyre i protest.

Lokalpolitiker Tom Arne Pettersen er forbannet på Erna Solberg og avtalen Høyre har inngått med Frp, Krf og Venstre. Nå melder han seg ut av Høyre i protest.

– Erna har ofret Lofoten og Vesterålen for regjeringskontorene, sier kommunestyrerepresentant Tom Arne Pettersen (H) fra Andøy til Bladet Vesterålen.

– Forbanna
De fire partiene har blant annet blitt enige om at det ikke vil bli en konsekvensutredning av Lofoten og Vesterålen de neste fire årene. Det reagerer kommunestyrerepresentant Tom Arne Pettersen i Andøy på.

– Jeg er forbanna og frustrert, sier Pettersen.

Konsekvensutredning i disse områdene er en hjertesak for Pettersen.

– Skuffelsen er enorm. Vi kan ikke behandle velgere og partifeller slik. Støtten Høyre har fått i Nordland og spesielt i Vesterålen og Andøy er mye takket være vårt klare standpunkt i denne saken. Jeg føler ikke at jeg har mer å gjøre i partiet etter dette, sier Pettersen.

Ferdig i Høyre
Tirsdag morgen tok andværingen affære.

– Jeg har meldt meg ut av partiet. Nå er jeg partiløs, og jeg ser heller ikke bort i fra at det blir mannefall i Nordland Høyre, sier Pettersen til Bladet Vesterålen.

– Dette har vært hjertesaken min i flere år. Jeg har tatt den opp flere ganger i kommunestyret, blant annet ved å foreslå et eget petroleumsutvalg i Andøy.

– Jeg mener oljeboring ville snudd en negativ trend i Lofoten og Vesterålen. Spesielt på Andenes. Det ville gitt ei oppblomstring av industri og folk, og det trenger vi, sier Pettersen.

– Dessuten er fiskerinæringa på tur nedover. Den kan ikke holde liv i Andenes de neste 15-20 åra. Vi trenger ny industri, fortsetter han.

Sosialdemokraten.no har tidligere hatt flere artikler på trykk om hvorfor det er riktig med en skrittvis og kunnskapsbasert tilnærming til spørsmålene om konsekvensutredning, åpning og utvinning av olje og gass  i områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Blant annet skrev vi «Riktig å åpne Lofoten og Vesterålen for utvinning av olje og gass» tidligere i år, og har tidligere bl.a. skrevet «Lærdom fra Mexicogulfen til Lofoten: Oljeutvinning er trygt!» og «Konsekvensutrednngen som ikke er en konsekvensutredning».

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.