– Vag og uklar avtale

Statsminister Jens Stoltenberg er ikke imponert over avtalen som legger grunnlaget for en ny Erna Solberg-ledet regjering. - Mye av det de er enige om handler om å styrke, øke eller satse mer. Slike uforpliktende og vage formuleringer kan alle partier stille seg bak, sier statsministeren.

VAG OG UKLAR AVTALE: Ap-leder Jens Stoltenberg mener avtalen mellom de fire borgerlige partiene er vag og uklar. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

VAG OG UKLAR AVTALE: Ap-leder Jens Stoltenberg mener avtalen mellom de fire borgerlige partiene er vag og uklar. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

Statsminister Jens Stoltenberg er ikke imponert over avtalen som legger grunnlaget for en ny Erna Solberg-ledet regjering. – Mye av det de er enige om handler om å styrke, øke eller satse mer. Slike uforpliktende og vage formuleringer kan alle partier stille seg bak, sier statsministeren.

Etter at regjeringen har lagt fram sitt forslag til statsbudsjett for Stortinget,  vil Jens Stoltenberg levere inn regjeringens avskjedssøknad til Kong Harald. Straks en ny regjering er etablert, vil Stoltenberg ta sete i Stortinget som stortingsrepresentant.

– Vag og uklar avtale
Statsministeren sier til NTB at avtalen Høyre, Frp, Krf og Venstre har forhandlet fram er en vag og uklar avtale. – Mye av det de er enige om handler om å styrke, øke eller satse mer. Slike uforpliktende og vage formuleringer kan alle partier stille seg bak. Det gjenstår å se hvordan dette skal gjennomføres i praksis, sier han.

Som eksempler nevner han løftene om en kommunereform og et lærerløft, økt grunnbemanning i politiet samt styrket behandlingstilbud innen rusomsorg og psykiatri.

– Det avgjørende er hva som skjer når løftene skal fylles med konkret innhold og penger bevilges, sier Stoltenberg, som gleder seg over at handlingsregelen fredes.

– Frp  avlyser valgløftene sine
– Det innebærer samtidig at Fremskrittspartiet avlyser mange av sine valgløfter som var tenkt finansiert ved økt oljepengebruk. At det fortsatt skal være bompenger på norske veier er et slikt eksempel, sier han.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.