Foreslår fem nye i Arbeiderpartiets sentralstyre

Når Martin Kolberg (bildet) søndag legger fram innstillingen fra valgkomitéen til nytt sentralstyre, er det fem nye navn på innstillingen. Kulturminister Hadia Tajik har i pressen vært nevnt som en høyaktuell kandidat til sentralstyret, men hun er ikke på valgkomitéens innstilling.

FEM NY: Valgkomiteens leder Martin Kolberg (bildet) kommer til å legge fram en innstilling til nytt sentralstyre der det er femm nye navn.

FEM NYE: Valgkomiteens leder Martin Kolberg (bildet) kommer til å legge fram en innstilling til nytt sentralstyre der det er fem nye navn.

Når Martin Kolberg (bildet) søndag legger fram innstillingen fra valgkomitéen til nytt sentralstyre, er det fem nye navn på innstillingen. Kulturminister Hadia Tajik har i pressen vært nevnt som en høyaktuell kandidat til sentralstyret, men hun er ikke på valgkomitéens innstilling.

Sosialdemokraten.no kan i dag presentere det som er valgkomiteens endelige forslag til nytt sentralstyre. Lista er klar etter at valgkomiteen hadde sitt siste møte onsdag kveld.

Foreslår ikke Hadia Tajik
Pressen har lenge spekulert i om Hadia Tajik ville bli foreslått som nytt medlem av sentralstyret. Det kommer hun ikke til å bli, i allefall ikke av valgkomiteen.

De nye navnene som foreslås er

* Trine Lise Sundnes fra Oslo. Sundnes er valgt inn i LOs ledelse som 1. sekretær, og ble valgt til ny leder for det LO-tilsluttede fagforbundet Handel og Kontor på forbundets landsmøte i fjor høst. Sundnes er 43 år.

* Shakeel Rehman fra Østfold. Rehman er leder av Moss Arbeiderparti og bystyrerepresentant i Moss. Han har tidligere vært politisk rådgiver for daværende kulturminister Anniken Huitfeldt, og jobber nå i Framfylkingen – LOs barne- og familieorganisasjon. Rehman er 28 år.

* Else-May Botten fra Møre og Romsdal. Botten er stortingsrepresentant og sitter i næringskomiteen. Hun har tidligere vært fylkestingsrepresentant i Møre og Romsdal. Botten er 39 år.

* Libe Rieber-Mohn fra Oslo. Rieber-Mohn er varaordfører i Oslo og har tidligere hatt en rekke folkevalgte og politiske verv. Bl.a. var hun statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet fra 2005 til 2009. Rieber-Mohn er 47 år.

* Bjørnar Skjæran fra Nordland. Skjæran er ordfører i Lurøy kommune i Nordland og leder av Nordland Arbeiderparti. Yrkesbakgrunnen er gårdbruker og selvstendig næringsdrivende. Skjæran er 46 år.

Flåthen og Bøhler ut
Blant de mest profilerte som forlater sentralstyret, er LO-leder Roar Flåthen og stortingsrepresentant Jan Bøhler (som også er leder i Oslo Arbeiderparti).

Videre er Lubna Jaffery, Tone Helen Toften og Mette Gundersen de tre andre som går ut av sentralstyret.

Valgene på landsmøtet skjer på søndag.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.