Stenseng: – Vi ligger bedre an på medlemstall i år enn i fjor

Pilene for medlemstall peker oppover for Arbeiderpartiet.

VOKSER: Arbeiderpartiet har flere betalende medlemmer nå enn på samme tid i fjor, kunne partisekretær Kjersti Stenseng fortelle til Ap-landsmøtet. Foto: Arbeiderpartiet (CC BY-ND 2.0)

Partisekretær Kjersti Stenseng røpet for landsmøtet at medlemsutviklingen i partiet er god. – Vi ligger bedre an på medlemstall i år enn i fjor, sier Stenseng.. Og mens partiet hadde landsmøte har hundrevis av nye medlemmer meldt seg inn i partiet!

– Det er flere som har gjenbetalt kontingenten sin nå enn på samme tidspunkt i 2020. Det gir oss inspirasjon til å øke antallet medlemmer dette året, sier Stenseng. Hun fortalte landsmøtet under oppsummeringen av organisasjonsdebatten at partiet kan snu en trend samtidig med at partiet jobber for valgseier.

Mange nye medlemmer under landsmøtet

I tillegg til at Arbeiderpartiet har flere betalende medlemmer enn på samme tid i fjor, melder nå langt flere seg inn i partiet.

Da partileder Jonas Gahr Støre oppsummerte landsmøtet, kunne han fortelle om mange nye medlemmer som har meldt seg inn i løpet av dagene landsmøtet varte.

– Det kom rapporter fra Innlandet tidligere i dag om 35 nye medlemmer, men så måtte det korrigeres fordi de nærmet seg 50. Det samme har skjedd i Nordland og flere andre fylker, sa den gjenvalgte partilederen.

Jonas Gahr Støre kunne fortelle at han selv har vervet to nye medlemmer midt under det hektiske landsmøtet. – Jeg har vervet dem nå i ettermiddag, Birgitte og Hilde Marie, sier partilederen. Begge hadde gode grunner til å melde seg inn. – Den ene fordi vi fattet et klokt vedtak om rus, hun jobber med det. Og Birgitte fordi hun ønsker en annen kurs med mindre forskjeller og flere muligheter, sier Gahr Støre.

Partilederen forteller at også andre sentrale politikere har tatt imot nye medlemmer.

Tidligere medlemmer vender tilbake

En rask rundspørring Sosialdemokraten.no har gjort, viser at det må være hundrevis av medlemmer som har meldt seg inn i Arbeiderpartiet under landsmøtet. Hovedtyngden av disse har kommet etter at partiet fattet sitt vedtak om en sosialdemokratisk rusreform som forebygger, gir helsehjelp, behandling og oppfølging i stedet for straff for tunge rusbrukere – men ikke generelt avkriminaliserer narkotika slik regjeringen foreslår.

Flere melder også om at tidligere medlemmer som på et tidspunkt forlot partiet, nå vender tilbake. Dette har trolig å gjøre med at de nå kjenner igjen partiet sitt etter landsmøtet og det nye partiprogrammet, og derfor vil støtte opp om Arbeiderpartiet igjen slik de også tidligere gjorde.

Er du en av dem som har lyst til å melde deg inn i Arbeiderpartiet? Det er enkelt, og går raskt. På høyre side her ser du et innmeldingsskjema. Fyll ut skjemaet og send inn, og du vil i løpet av kort tid motta en bekreftelse på din innmelding i Arbeiderpartiet. Ønsker du å lese mer først om hva medlemskapet koster, hva det innebærer og hvilke muligheter det gir deg, kan du klikke her.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.