Arbeiderpartiet er gallupvinner i april

Arbeiderpartiet har den største veksten av alle partiene på gjennomsnittet av meningsmålinger i april. Senterpartiet går mest tilbake.

GALLUPVINNER: Partileder Jonas Gahr Støre kan glede seg over at Arbeiderpartiet går mest fram av alle partier på gjennomsnittet av meningsmålingene i april. Foto: Arbeiderpartiet (CC BY-ND 2.0)

Arbeiderpartiet vokser med 1,4 prosentpoeng på snittet av meningsmålinger i april. Det er klart størst av alle partier, og langt foran partiet på andreplass (MDG med en framgang på 0,5 prosentpoeng). Arbeiderpartiet måles nå til å være Norges største parti på gjennomsnittet av meningsmålingene, for første gang siden februar 2020.

Dette er klart etter at Dagbladet presenterte sine april-tall 29. april. Dermed har alle de åtte byråene/mediehusene som måler partioppslutningen ved stortingsvalg publisert sine april-tall.

Ap vinner – Sp taper

Arbeiderpartiet er klar gallupvinner i april med en framgang på 1,4 prosentpoeng fra mars. Partiet måles nå i gjennomsnitt til 23,6 % oppslutning, og har hatt framgang på gjennomsnittet av målinger i hele år.

Nest størst framgang fra mars til april er det MDG som har. I gjennomsnitt ble partiet målt til 3,8 % i mars, mens april-tallene viser en gjennomsnittlig oppslutning på 4,3 %.

SV følger deretter med en økning på 0,4 prosentpoeng i april. Partiet måles dermed til 8,0 % oppslutning.

Størst tilbakegang er det Senterpartiet som har. Partiet går tilbake med 1,5 prosentpoeng på gjennomsnittet av målinger i april, og måles dermed til 17,5 %. Det er fjerde måned på rad med tilbakegang for Senterpartiet, som hadde sitt toppnivå i desember 2020 med et snitt på 21,0 % oppslutning.

Ap størst – for første gang siden pandemien startet

Nest størst tilbakegang er det Høyre som har. Partiet ble i mars målt til 24,1 % oppslutning på gjennomsnittet av de nasjonale målingene, og var da Norges største parti – en posisjon partiet har hatt helt siden mars 2020. Men med tilbakegangen i april må partiet se seg slått av Arbeiderpartiet. Nå er Høyres oppslutning på 23,5 %, og dermed lavere enn Arbeiderpartiet med minst mulige margin (0,1 prosentpoeng).

Dette er dermed første gang Arbeiderpartiet måles til å være størst på gjennomsnittet av meningsmålinger siden pandemien traff Norge i mars 2020.

Slik ville Stortinget sett ut hvis snittet av målinger i april var valgresultatet:

Ap: 43 representanter (23,6 % i snitt på målingene)
H: 42 representanter (23,5 %)
Sp: 33 representanter (17,5 %)
Frp: 18 representanter (9,9 %)
SV: 14 representanter (8,0 %)
MDG: 8 representanter (4,3 %)
Rødt: 7 representanter (4,2 %)
Krf: 2 representanter (3,4 %)
V: 2 representanter (2,9 %)

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.