Gunnar Berge utnevnt til æresmedlem i Arbeiderpartiet

Partileder Jonas Gahr Støre overrasket partiveteran Gunnar Berge på landsmøtet.

ÆRESMEDLEM: Gunnar Berge ble utnevnt til æresmedlem i Arbeiderpartiet på landsmøtet.

Gunnar Berge (80) ble utnevnt til æresmedlem i Arbeiderpartiet på landsmøtet.

Berge var opprinnelig industriarbeider ved Rosenberg Mekaniske Verksted, der han ble valgt til tillitsvalgt i 1964. Han ble på samme tid innvalgt i kommunestyret i Stavanger, og ble innvalgt på Stortinget i 1969 – og var stortingsrepresentant fram til 1993.

Berge var finansminister i årene 1986 – 1989, kommunalminister fra 1992 til 1996 og parlamentarisk leder for Arbeiderpartiets stortingsgruppe i årene 1990 – 1992. Berge var sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet fra 1981 til 1994, og nestleder i partiet fra 1989 til 1992.

Berge er fremdeles aktiv som foredragsholder, møtedeltager og frivillig valgkampmedarbeider i Arbeiderpartiet.

Overrasket

Berge var invitert for å snakke om «Valgkamp før og nå», og var slett ikke forberedt på å bli utnevnt til æresmedlem. Han ble derfor svært overrasket da partileder Jonas Gahr Støre kom med nyheten.

– Vårt landsstyre har besluttet at du, Gunnar Berge, utnevnes til æresmedlem i Arbeiderpartiet, sa Jonas Gahr Støre til den overraskede partiveteranen.

– Det føles rart å si. Det er som om jeg i 2021 skulle utnevne Bruce Springsteen til rockestjerne. For realiteten er at æren knyttet til ditt navn har vært der så lenge. Og ditt ettermæle som en størrelse i vår bevegelse er for lengst etablert, sa Gahr Støre.

– Du har satt spor etter deg. Og de har vært viktige, slo partilederen fast.

– Jeg tenker på det du stod i, særlig da du var finansminister. Høyreregjeringen hadde sendt landet inn i jappetiden. Og der hadde mange det gøy – men oppvasken skulle tas. Og det er ikke fullt så gøy… Da kastet Høyre kortene og overlot ansvaret til Arbeiderpartiet. Og hvem stod i første rekke? Jo, det var Gro og det var deg, Gunnar, minnet partilederen om.

– Det ansvaret tok dere. Mange av oss husker at det var tøffe tak. Det var oppoverbakke. Det stormet. Og dere stod i det og loset Norge gjennom krisen. Du var Gros viktigste politiske støttespiller i disse årene, sa Jonas Gahr Støre.

Sosialdemokraten.no gratulerer med vel fortjent tildeling av æresmedlemskap i Arbeiderpartiet!

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.