Boliginnbrudd ned med 80 % under rødgrønn regjering

Politiet har lagt fram rykende ferske tall for boliginnbrudd. Og tallene er gledelig lesning. Fra 2009 til 2013 har antallet boliginnbrudd gått ned med hele 80 prosent! Under den rødgrønne regjeringen er Norge i ferd med å vinne en solid seier mot de omreisende tyveribandene som har herjet særlig i Oslo-området.

SOLID NEDGANG: Antallet boliginnbrudd har gått ned med hele 80 % fra 2009 til 2013. Underr den rødgrønne regjeringen er Norge i ferd med å vinne en solid seier mot de omreisende tyveribandene som har herjet særlig i slo-området.

SOLID NEDGANG: Antallet boliginnbrudd har gått ned med hele 80 % fra 2009 til 2013. Underr den rødgrønne regjeringen er Norge i ferd med å vinne en solid seier mot de omreisende tyveribandene som har herjet særlig i slo-området.

Politiet har lagt fram rykende ferske tall for boliginnbrudd. Og tallene er gledelig lesning. Fra 2009 til 2013 har antallet boliginnbrudd gått ned med hele 80 prosent! Under den rødgrønne regjeringen er Norge i ferd med å vinne en solid seier mot de omreisende tyveribandene som har herjet særlig i Oslo-området.

Nedgangen i boliginnbrudd under den rødgrønne regjeringen er solide, og viser att satsingen på flere ressurser til politiet har fungert akkurat slik daværende justisminister Knut Storberget håpet.

Fra 452 til 94 innbrudd
– De tre første månedene i 2009 var det 452 boliginnbrudd i Oslo. Tilsvarende tall for 2013 er 94. Det er en nedgang på 80 prosentpoeng, sier politioverbetjent Geir Ellefsen ved Majorstua politistasjon til avisa Aftenposten.

Innsatsen mot boliginnbrudd har vært særlig offensiv etter den rødgrønne regjeringens styrking av Oslo-politiet i 2009 og 2010. Regjeringen satt av midler til en egen innsatsstyrke mot såkalt «mobil vinningskriminalitet» i statsbudsjettene. Tallenes klare tale nå er at satsingen har lykkes. De omreisende bandene som dro fra hus til hus for å plyndre og stjele – de er rett og slett vekk. Kombinasjonen av politisk innsats og politiinnsats har vært en suksess.

– Innsatsen når det gjelder mobile vinningskriminelle har gitt gode resultater, bekreffter politimester Hans Sverre Sjøvold til Aftenposten.no.

I over en uke rundt vinterferien i februar skjedde det noe som knapt har skjedd tidligere: Ikke et eneste innbrudd ble registrert av politiet.

– Dette er noe som, så vidt jeg vet, vi ikke har opplevd tidligere – eller på svært, svært lenge.  Jeg er glad for denne utviklingen og at det nå har vært veldig mange færre som bor i Oslo som har opplevd å ha hatt tyver inne i boligen sin, sier Sjøvold.

Har dømt flere hundre
Det er ikke kun en nedgang i antallet ANMELDELSER vi snakker om her. Nei, det er en reell nedgang. Flere hundre er dømt i denne perioden, og mange er også utvist fra landet etter endt soning  ettersom det i stor grad var utenlandske kriminelle som stod bak plyndringstoktene.

– Avsnittet har etterforsket 1200-1300 saker. 170 dømte er utvist etter endt soning. Som helhet vil det nødvendigvis slå ut i positive tall, sier Ellefsen hos  Majorstua politistasjon.

Han bekrefter at innsatsen fortsetter.

– I 2013 har vi vært flinke til å praktisere nulltoleranse, pågrepet flere av dem vi vet har kommet hit for å begå krimialitet for mindre alvorlige forhold, før de har kommet i gang med boliginnbrudd. Etter korte dommer har de blitt utvist, forteller Ellefsen.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.