Feirer Israels 64 årsdag med å foreslå å kutte strømmen til Gaza

I dag kan Israel feire sin 64 årsdag. Likuds statsråd Gilad Edan bruker dagen til å foreslå å kutte strømmen til Gaza.

I dag kan Israel feire sin 64 årsdag. Likuds statsråd Gilad Erdan bruker dagen til å foreslå å kutte strømmen til Gaza.

Erdan er minister i Benjamin Netanyahus regjering med ansvar for bl.a. miljø- og energipolitikken. I et brev til regjeringskollegaene slår han fast at Israel kan oppleve mangel på energi i løpet av året. Israels energiproduksjon er svært avhengig av naturgasseleveranser fra Egypt, men ettersom Israel ikke har oppfylt sine forpliktelser i avtalen kan landet nå møte problemer. Egypt annulerte nemlig kontrakten i april i år på grunn av Israels manglende overholdelse av forpliktelsene.

Og dermed styrer landet i retning av energikrise, melder NTB i dag.

I følge NTB sier miljøministeren at strømproduksjonen i Israel kommer til å bli lavere enn etterspørselen kommende sommer. Erdan sier at de undersøker alternative strømkilder, men at det likevel er fare for strømstans.

Krisen foreslår Gilad Erdan at først skal gå utover de isolerte og innestengte palestinerne på Gaza. – Dersom vi er i en slik situasjon, vil det være absurd for israelere om de blir rammet først, samtidig som vi fortsetter å forsyne Gaza med strøm, skriver statsråden i brevet til regjeringskolegaene.

En strømkrise som Israel selv har skapt ved å unnlate å overholde avtalen med Egypt, skal de altså løse ved å nok en gang utsette palestinerne på Gaza for nye prøvelser.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.