– Frp tatt med buksene nede

Arbeiderpartiets Terje Lien Aasland (bildet) mener Frps politikk mangler rot i virkeligheten.

- FRP MANGLER TROVERDIGHET: Aps stortingsrepresentant Terje Lien Aasland mener Frp driver en useriøs politikk som vil ramme Norge hardt dersom den blir satt ut i livet. Foto: Stortinget

- FRP MANGLER TROVERDIGHET: Aps stortingsrepresentant Terje Lien Aasland mener Frp driver en useriøs politikk som vil ramme Norge hardt dersom den blir satt ut i livet. Foto: Stortinget

I forkant av landsmøtet i Frp sist helg, hyllet partiet sin egen «superbonde». I følge Frp og «superbonden» selv klarte hun seg utmerket uten statlige støtteordninger, og ivret for en liberalistisk landbrukspolitikk.

Ville «sette bonden fri»
– Hvis landbruket skal være bærekraftig i framtiden, må det frikoples fra hensyn som distriktspolitikk. Sett bonden fri, det handler til syvende og sist om det, uttalte hun til Stavanger Aftenblad kort tid før landsmøtet. For å skape seg ekstra fallhøyde, klasket hun til med maleriske beskrivelser, som Stavanger Aftenblad gjenga slik:

«Det 138 mål store bruket er fullstendig subsidie-fri sone, om noen skulle lure på det. Millioninvesteringene i ny ridehall for noen år siden er et forhold mellom Margrete og banken. Det er slik hun vil ha det, og det er slik hun vil at også andre bønder skal ha det.

- Det påstås at Frp er bondens motstander og vil legge ned landbruket. Det er så feil som det kan bli. Vi ønsker både bønder og et aktivt, blomstrende landbruk. Det er dagens ordninger, ikke våre forslag til løsning, som er bondefiendtlige.

- Statsansatte folk som sitter på rauå og tar i mot penger. Slik beskriver Margrete Dysjaland resultatet av dagens landbrukspolitikk.»

Holdt høy statsstøtte skjult
Deretter gikk det tre dager – så kom oppfølgeren fra Stavanger Aftenblad: «Frps superbonde fikk subsidier»

I oppfølgeren dokumenterer avisen hvordan «superbonden» til sammen har fått mellom 600.000 og 700.000 kroner i statsstøtte til virksomheten hun driver på gårdsbruket sitt. Mesteparten har gått til å bygge en stall.

«Superbonden» forsvarer seg med at denne støtten ikke går til å produsere mat, men til opplevelser…! Logikken er dermed like åpenbar som den er absurd: Å få statsstøtte til å produsere mat til en verden som sulter – det er uakseptabelt. Men å få statsstøtte til å produsere opplevelser som vi strengt tatt kan klare oss uten – det er helt i orden…

– Frp tatt med buksene nede
Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Terje Lien Aasland reagerer, og sier til avisa Nationen at Frp er tatt med buksene nede. Lien Aasland er leder av næringskomiteen på Stortinget, og er oppgitt over Frps landbrukspolitikk.

– Det blir en parodi på hvordan Frp skaper politikk, sier Lien Aasland. – Frp skal slippe bonden fri, men ikke engang Frp-bonden kan klare seg uten offentlig støtte, slår han fast.

Han mener dette er nok et eksempel på at Frp mangler rot i virkeligheten når partiet skal utforme politikken sin.

– Frp har ikke troverdighet. Frps drømmebonde får stor offentlig støtte, og driver ikke med matproduksjon. Partiet forsøker å skape retoriske poeng, men blir i stedet tatt med buksene nede, sier han.

Lien Aasland mener det er dramatisk dersom Frp skulle få gjennomslag for sin politikk. – Jordbruket slik vi kjenner det i Norge vil bli borte. En rekke bønder vil bli arbeidsledige. Matproduksjonen i store deler av landet vil stanse opp. Resultatet blir noen få og store bruk i sentrale strøk. Med Frp blir det full bråstopp for norsk matproduksjon, fastslår Lien Aasland.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.