Elendig gallup innleder Frp-landsmøtet

Smilet stivner hos Frp-toppene etter dagens gallup i Aftenposten, Frp nede på 11 %!
Siv Jensen

GLEDER SEG FOR TIDLIG? Frp får elendige galluptall på måling for Aftenposten i dag. Foto: Stortinget

Siv Jensen
GLEDER SEG FOR TIDLIG? Frp får elendige galluptall på måling for Aftenposten i dag. Foto: Stortinget

Frp og Siv Jensen (bildet) har liten grunn til å smile over de nyeste galluptallene. Når rikspolitikkens mest innbitte fiender av et sosialdemokratisk samfunn møtes til landsmøte i helga, gjør de det med kun 11 prosent av velgerne i ryggen. Dette viser rykende ferske galluptall fra Aftenposten.

Mer enn 6 av 10 velgere har dermed forlatt partiet i løpet av kun tre og et halvt år. I september 2008 kunne Aftenposten presentere en gallup der Frp var landets klart største parti, med en oppslutning på 31,7 %. Ap var nest størst med 27,9 %. Høyre var tredje størst med 14,6 % oppslutning.

I dag er situasjonen helt annerledes. Frps tall på 11,0 % er halvprosenten svakere enn forrige måned. Samtidig er Ap nå vesentlig høyere enn da Frp var på topp i 2008, og får en tilslutning fra velgerne på 31,6 %. Ap er dermed like bak Høyre, som med 32,9 % er det største partiet i målingen.

Interessant er det å merke seg at den samlede oppslutningen om Frp og Høyre er LAVERE nå enn på nevnte tidspunkt i 2008. Et år før forrige stortingsvalg hadde de to blå partiene en samlet oppslutning på 46,3 % i Aftenpostens gallup. I dag er de to partienes samlede oppslutning 43,9 %.

Og nå er det halvannet år igjen til valget – hele 50 % mer tid for velgerne til å bestemme seg på.

Vi husker godt hvordan Frp jublet over galluptall lenge før stortingsvalget i 2009. Og vi hører jubelbrusene fra Høyre og Frp igjen, når de setter seg ned og nærmest har avskrevet Arbeiderpartiets sjanser i 2013.

Vel – tallenes tale er entydig! Arbeiderpartiet ligger bedre an nå med halvannet år igjen til neste valg enn det partiet gjorde i september 2008.

Bli ikke forbauset dersom det nok en gang viser seg at høyrepartiene har sluppet løs jubelen altfor tidlig 🙂

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.