Frp-topp snur – vil ha dyrere bensin og sier ja til bomstasjoner!

Frps nestleder Per Sandberg vil ha bensinprisen opp i 18-19 kroner pr liter. Sier også et klart JA til bomringer rundt Oslo og Bergen.

DYRERE BENSIN OG JA TIL BOMPENGER! Frp snur, og vil nå gå inn for bompenger til veifinansiering. Partiets nestleder ønsker seg samtidig en bensinpris på mellom 18 og 19 kroner pr. liter.

DYRERE BENSIN OG JA TIL BOMPENGER! Frps nestleder snur, og vil nå gå inn for bompenger til veifinansiering. Per Sandberg ønsker seg samtidig en bensinpris på mellom 18 og 19 kroner pr. liter. Foto: Walker_M

Nå snur Frps nestleder Per Sandberg. Partiet hans har tidligere hatt kamp mot enhver form for bompengefinansiering som en av sine aller viktigste saker. I tillegg har de i tidligere valgkamper reist land og strand rundt og fortalt velgerne at bensin og diesel vil bli mye billigere om de får bestemme.

Slik er det ikke lenger. I allefall ikke om partiet følger nestlederens klare råd.

– Bør godta bomring rundt Oslo og Bergen
I et intervju med avisa Glåmdalen, er Frp-nestlederen krystallklar på hva som må være partiets nye linje i spørsmålet om bompenger. – Frp bør kunne godta bomring rundt Oslo og Bergen. På den måten kan vi  frigjøre penger til å styrke hovedveinettet og innfartsårene her i landet  samtidig som vi løser trafikk- og miljøproblemer i de store byene, sier  Per Sandberg til avisa.

I tillegg til å være nestleder i Frp, leder Sandberg partiets programkomite.

Han sier også at han vil ha økte avgifter på drivstoff, også det helt nye toner fra Frp-kanten. – Vi bør gradvis gå over til at forurenser skal betale. Da er økte  drivstoffavgifter veien å gå. Vi bør starte denne prosessen fra 2013, sier  han.

Bensinpris på 18 – 19 kroner
Sandberg har et klart anslag på hvor mye bensinprisen i Norge burde være. – Jeg tipper at vi kan klare oss med en bensinpris på 18-19 kroner, slår han fast.

Sandberg håper at den nye politikken vil snu gallupen for partiet. Som Sosialdemokraten.no tidligere har vist, sliter Frp med en oppslutning på 11-tallet, og har mistet over 60 % av velgerne de hadde høsten 2008. Særlig sliter partiet i større byer. Men Per Sandberg mener disse nye grepene vil gjøre at partiet igjen blir populært: – Vi greier ikke å øke oppslutningen, særlig i Oslo og Bergen.  Fremskrittspartiet blir av mange velgere i større byer dessverre oppfattet  som et nei-parti. Inntrykket er at vi er mot bompenger, mot  kollektivtrafikk, mot kultur og sier nei til innvandring. Det er en av  årsakene til at vi har relativt lav oppslutning i flere store byer, mens vi  står sterkt ellers i landet hvor vi mer blir oppfattet som et ja-parti, sier  Sandberg.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.