Kommunisme å markere ettårsdagen for 22/7?

Lokalpolitiker hardt ut mot markeringer av ettårsdagen for 22. juli-massakren - sammenligner dem med kommunistenes paradeoppvisninger.

KOMMUNISME? Lokalpolitiker Per-Roger Vikten sammenligner markeringer av ettårsdagen for 22/7 med kommunisme i en kommentar på VG.no.

KOMMUNISME? Lokalpolitiker Per-Roger Vikten sammenligner markeringer av ettårsdagen for 22/7 med kommunisme i en kommentar på VG.no – og flere sier seg enige med ham.

Det planlegges både nasjonale og lokale markeringer på ettårsdagen for massedrapene 22. juli 2011. Ikke alle setter like stor pris på at dagen skal markeres.

En av dem som ikke liker tanken på slike markeringer, er kommunestyrekandidat Per-Roger Vikten for Senterpartiet i Vestvågøy. På VG.no ga han her forleden uttrykk for sitt syn på slike markeringer. – For min del trenger man ikke ha noen form for markering denne dagen! Det er trasig for dem som opplevde massemorderens herjinger, men dette begynner faktisk å minne mer om kommunismens markeringer av sine «merkedager», skriver Vikten – som forøvrig også har tillitsverv i Norges Fiskarlag (bl.a. leder av kontrollnemnda i Nordland Fylkes Fiskarlag).

At mange deler Viktens syn, ser vi på det høye antallet «likes» og støttekommentarer han fikk før VG valgte å slette kommentaren hans – som forøvrig kom etter denne artikkelen i VG der etterlatte ønsker seg markeringer nasjonalt og lokalt som ikke kolliderer, slik at de kan være med på begge deler. VG valgte etter kort tid å stenge hele artikkelen for kommentarer, da kommentarfeltet raskt ble fylt opp med regelrett sjikane mot overlevende og etterlatte etter massedrapene. Sosialdemokraten.no sitter med screenshots av de fleste sjikanøse kommentarene som ble postet før VG valgte å stenge ned kommentarmuligheten.

Fra Sosialdemokraten.no sitt ståsted er det svært trist å se hvordan folk i sin alminnelighet, og særlig samfunnsengasjerte mennesker med lokale verv, velger å håndtere spørsmålet om nasjonale og lokale markeringer av ettårsdagen for massedrapene 22. juli 2011. Ekstra ille er det når man velger å sjikanere etterlatte og overlevende. Reaksjonene umiddelbart etter 22/7 viste at Norge som storsamfunn stod samlet og oppreist mot de grufulle handlingene som skjedde. Men ni måneder etter ser hatet ut til å boble i deler av befolkningen, med omlag samme styrke som før bomben gikk av i regjeringskvartalet og massedrapene skjedde på Utøya.

Dessverre er slik sjikane også en del av virkeligheten. Vi har vurdert å legge ut screenshotene her for å bidra til å dokumentere virkeligheten, men av hensyn til de som sjikaneres lar vi kommentarene fra Leif Løvli, Robin Fossheim og Terje Wold forbli i arkivene våre inntil videre.

Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nye blogginnlegg på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.