Går fra Høyre til Ap: – Ap ivaretar de svakes interesser

– De sterkeste klarer seg alltid. Jeg valgte Arbeiderpartiet, fordi jeg mener at dette partiet ivaretar de svakes interesser på en bedre måte, sier Live Bressendorf Lindseth. som inntil nylig var folkevalgt for Høyre i Oslo. Nå representerer hun Arbeiderpartiet.

Bressendorf Lindseth ble valgt inn for Høyre i bydelsutvalget i Vestre Aker bydel ved kommunevalget i 2019, der Høyre forøvrig vant rent flertall i bydelen.

Nå ryker Høyres flertall.

– Det er med vemod jeg har erfart at Høyre og jeg ikke lenger har de samme prioriteringene i eksistensielt viktige saker. Derfor har jeg meldt meg ut av Høyre, og vil i framtiden stille som representant for Vestre Aker Arbeiderparti, sier Bressendorf Lindseth til lokalavisa Akersposten.

Det er særlig Høyres beslutning om nedleggelse av «Hovstua» som har utløst partiovergangen. «Hovstua» er en frivilligsentral og nærmiljøsenter med dagtilbud for brukerne.

– Det betyr at et møtested med et etablert miljø for sårbare mennesker blir brutt opp. Dette er det eneste sosiale alternativet for blant annet mange enslige, hvor de kan møte andre likesinnede. Pilotveien er et veldig usikkert alternativ, blant annet på grunn av tilgjengelighet, sier Bressendorf Lindseth til Akersposten.

Bressendorf Lindseth reagerer på at Høyre har gitt etter for det hun opplever som ressurssterke pressgrupper, mens kuttene i stedet har gått utover de svakeste. – Det skal ikke være slik at de mest ressurssterke som roper høyest får gjennomslag, mens de som trenger det mest ikke blir hørt, fortsetter hun.

– Som lokalpolitiker skal jeg fremme saker til innbyggernes beste. Det betyr også at de svakeste skal få en stemme. De sterkeste klarer seg alltid. Jeg valgte Arbeiderpartiet, fordi jeg mener at dette partiet ivaretar de svakes interesser på en bedre måte. Det er ingen hemmelighet at jeg i de senere BU-møter har stemt sammen med Arbeiderpartiet i flere saker, sier Bressendorf Lindseth til Akersposten.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Foto: Vestre Aker bydel
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.