Høyre-reaksjon på Ap-forslag om feriepenger til permitterte: – Helt ko-kooo

Høyres arbeidslivspolitiske talsperson Heidi Nordby Lunde er klar i sin omtale av Ap-forslaget om at folk som er permitterte nå må få feriepenger neste sommer så de kan ha råd til å ta seg noen ukers ferie. - Helt ko-kooo, sier Nordby Lunde om forslaget.

KO-KOOO OG GALSKAP: Høyres arbeidslivspolitiske talsperson omtaler det som "galskap" og "ko-koo" å la permitterte få feriepenger så de har råd til å ta ut ferie neste sommer. Foto: Høyre (CC BY-NC 2.0)

Høyres arbeidslivspolitiske talsperson Heidi Nordby Lunde er klar i sin omtale av Ap-forslaget om at folk som er permitterte nå må få feriepenger neste sommer så de kan ha råd til å ta seg noen ukers ferie. – Helt ko-kooo, sier Nordby Lunde om forslaget.

Det er på Høyre-talspersonens egen Facebookside påstanden om «koko-politikk» kommer. I en lengre tirade om hvor uansvarlig det er av Arbeiderpartiet å foreslå at folk som er permitterte nå skal få feriepenger slik at de kan ta seg ferie neste sommer når de forhåpentligvis har kommet i arbeid igjen, slår hun fast at forslaget er galskap.

Ikke nok med at det er galskap og ko-kooo, Høyre-representanten fremstiller Ap-forslaget som at dette er penger næringslivet og norske arbeidstagere har betalt i skatt – og som Arbeiderpartiet nå vil dele ut for at arbeidsledige skal ta seg ferie fra å søke jobb.

– 3,4 milliarder på å gi feriepenger til arbeidsledige. Det er penger som norsk næringsliv og norske arbeidstakere har betalt i skatt. Og må betale i skatt hvert år fremover for å gi arbeidsledige ferie fra å søke jobb. Galskap. Det kan man jo egentlig ikke si, men det er jo det. Eller som Støre ville sagt det – dette er helt ko-kooo, skriver Høyres arbeidslivspolitiske talsperson i innlegget.

Uttalelsene hennes får folk til å reagere skarpt.

– Som permittert hotellansatt og tillitsvalgt må jeg si jeg er sjokkert over uttalelsene dine. Skammelig at du mener vi som går permitterte ikke fortjener ferie som vanlige folk. Håper mange ser denne statusen og leser hvor hatske dere er mot arbeidsfolk! skriver Gard Hofsvang.

– Når folk som sjelden eller aldri har hatt en jobb i «det virkelige liv» utenfor politikken skal prøve å forstå folk med liten inntekt kommer det slike merkelige utslag, kommenterer Erik Aukan.

– Men Heidi, hva med de som nå har vært permitterte siden mars, og som forhåpentlig kommer ut i jobb igjen i januar – når de da skal ha ferie i juni, får de feriepenger for de to månedene de fikk lønn i år. Er det ok? spør Tove Gjersrud.

Ap-leder Jonas Gahr Støre omtalte forslaget slik da han presenterte Arbeiderpartiets alternative statsbudsjett tidligere i dag: – I 2014 fjernet regjeringen feriepengene for folk som er permitterte og gikk på dagpenger. Da var det ikke veldig mange som var i den kategorien, men vi stemte likevel mot det, sier Gahr Støre. Han minnet om at nå er det vesentlig flere som rammes av denne urettferdigheten.

– Nå kan det handle om mellom 250.000 og 300.000 som neste sommer vil oppleve at de ikke får utbetalt feriepenger. Det betyr mange tusen kroner mindre for mennesker som allerede har fått en utsatt økonomi. Og det er også en dårlig næringspolitikk, fordi mange norske familier ikke vil være i stand til å reise i Norge og dermed sysselsette folk i reiselivsnæringen, sier Ap-lederen.

Prislappen på å gi permitterte feriepenger, er 3,4 milliarder kroner. Arbeiderpartiet finansierer dette bl.a. ved å øke formuesskatten for de rikeste i landet med 7,2 milliarder kroner.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Foto: Høyre, Flickr.com (CC BY-NC 2.0)
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.