Knalltall for Ap i Tromsø, Høyre i fritt fall

Ap fosser fram i Tromsø, og er nå klart foran 2019-resultatet i Nord-Norges største by. Høyre stuper.

GALLUPHOPP: Arbeiderpartiet måles langt foran 2019-resultatet på fersk Tromsø-gallup. Samtidig faller Høyre, og Tromsøs Ap-ordfører Gunnar Wilhelmsen ser dermed ut til å bli gjenvalgt. Foto: Arbeiderpartiet (CC BY-ND 2.0)

Ap-ordfører Gunnar Wilhelmsen i Tromsø og partileder Jonas Gahr Støre har grunn til å glede seg over den rykende ferske Tromsø-gallupen, der partiet går kraftig fram. Samtidig ser velgerne ut til å være i vill flukt vekk fra hovedkonkurrenten Høyre.

Endringene i Tromsø er store, sammenlignet med tilsvarende måling i juni. Høyre mister hele 8,2 prosentpoeng og er i fritt fall i Nord-Norges største by. Partiet måles nå til kun 18,7 %, mot 26,9 % i juni. Arbeiderpartiet er derimot i klar vekst, og øker fra 18,9 % i juni til 22,4 % nå.

Ap foran 2019-resultatet

Arbeiderpartiet er dermed et stykke foran 2019-resultatet. Den gang stemte 18,9 % av velgerne i Tromsø på Arbeiderpartiet. Gallupen nå er 3,5 prosentpoeng høyere enn valgresultatet.

Mye tyder dermed på at Gunnar Wilhelmsen er på vei mot gjenvalg som Tromsø-ordfører.

Også SV går klart fram på målingen, og har nå støtte fra 14,9 % av velgerne. Det er 3,2 prosentpoeng høyere enn i juni.

Målingen er gjort på oppdrag av NRK og utført av Norstat.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.