Knalltall for Ap – kan vinne Ullensaker og avslutte 16 års Frp-styre

Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre et av sine beste kommunevalg siden 1995 i Ullensaker kommune. Dermed kan 16 års Frp-styre i kommunen nærme seg slutten, og Arbeiderpartiets Eyvind Jørgensen Schumacher overta som ordfører.

ORDFØRERFAVORITT: Eyvind Jørgensen Schumacher fra Arbeiderpartiet er favoritt til å overta som ordfører i Ullensaker etter valget i høst, basert på en rykende fersk meningsmåling. Foto: Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre et av sine beste kommunevalg siden 1995 i Ullensaker kommune. Dermed kan 16 års Frp-styre i kommunen nærme seg slutten, og Arbeiderpartiets Eyvind Jørgensen Schumacher overta som ordfører.

Arbeiderpartiet måles til 30,3 % oppslutning i målingen, som er utført av InFact på oppdrag fra Romerikes Blad. Sammen med SV (4,9 %), Senterpartiet (11,5 %), MDG (4,9 %) og Rødt (3,8 %) har den rødgrønne blokken i Ullensaker 25 mandater. Ettersom kommunestyret består av 45 representanter, vil 23 være tilstrekkelig til flertall.

Arbeiderpartiets forrige ordfører i Ullenaker var Ole Korslund (1994 – 1999).

Slutt for Frp?
Ullensaker kommune har vært en av Frps bastioner, og partiet har hatt ordføreren der i 16 år. Fra 2003 til 2015 var det Harald Espelund som var Frps ordfører, mens de siste fire årene er det Tom Staahle som har styrt kommunen med over 32.000 innbyggere og Gardermoen flyplass som en av de virkelig store arbeidsplassene.

Men nå kan det være slutt. I målingen får Frp kun 22,8 % oppslutning, mot 29,8 % i 2015. Sammen med Høyre (16,8 %), Venstre (3,9 %) og Krf (2,6 %) har «regjeringsblokken» kun 20 mandater i målingen.

Blir dette valgresultatet, vil det være Frps svakeste valg i Ullensaker på 20 år. Det sterkeste Frp-resultatet i kommunen var i 2007, med 41,4 % oppslutning. I 2011 fikk Frp 36,0 % av stemmene i Ullensaker, og altså 29,8 % i 2015.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.