Gro: – Eldreomsorg og sosial trygghet vil avgjøre

- Å vite at man får omsorg når man trenger det. Det tror jeg folk er opptatt av. Trygghet og omsorg, sier tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland på spørsmål om hva hun tror vil avgjøre velgernes partivalg i år.

OMSORG OG TRYGGHET: Gro Harlem Brundtland tror eldreomsorg og sosial trygghet vil være viktig for folk når de vurderer hva de skal stemme i år, her avbildet sammen med May Sønsterud på et valgkamparrangement i Kongsvinger. Foto: Arbeiderpartiet

– Å vite at man får omsorg når man trenger det. Det tror jeg folk er opptatt av. Trygghet og omsorg, sier tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland på spørsmål om hva hun tror vil avgjøre velgernes partivalg i år.

– Jeg tror mange er opptatt av at vi skal ha et samfunn som er bygget på fellesskap, sier Gro Harlem Brundtland i en samtale med Sosialdemokraten.nos redaktør. – Et samfunn hvor man kan føle trygghet og omsorg, understreker hun.

Tror eldreomsorg og trygghet vil avgjøre
Hun tror at spørsmål knyttet til omsorg og trygghet vil avgjøre for mange velgere helt i sluttfasen før de går og stemmer. – Det handler om å vite at du får omsorg når du trenger det, og at det gjelder både barna og de eldre, sier hun.

Hun peker også på at for mange er det viktig at vi alle bidrar for å skape et godt samfunn.

Mye av valgkampen har dreid seg om bompenger og storbypakker for vei- og samferdselsutbygging. Men Gro Harlem Brundtland tror at det til syvende og sist er andre spørsmål som er vel så viktige for mange velgere, og at tryggheten for god eldreomsorg og gode oppvekstvilkår for barna vil veie tungt for mange.

– Hjelper ikke å la andre bestemme
Den tidligere statsministeren og Arbeiderparti-lederen er klar på at valget i år er viktig, og at folk må bruke stemmeretten sin.

– Det hjelper ikke å overlate til andre å bestemme for deg, understreker hun, og retter en klar oppfordring til dem som vurderer å la være å stemme ved valget.

– Det er ikke slik at alle andre er klokere enn deg! Hvis du lar være å stemme, overlater du til andre å bestemme din egen fremtid, sier hun. – Gå og stem, og gjør deg gjeldende, er oppfordringen hennes.

– Det gjelder hva slags samfunn du ønsker å ha rundt deg og være en del av, sier Gro Harlem Brundtland.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.