Ap kraftig fram på fersk Stavanger-måling

Arbeiderpartiet med kraftig gallupframgang i Stavanger, øker med seks prosentpoeng fra forrige måling.

VOKSER KRAFTIG: Arbeiderpartiet gjør er solid hopp på fersk Stavanger-måling. Foto: Stavanger Arbeiderparti

Arbeiderpartiet går kraftig fram, og øker med 6,0 prosentpoeng på en fersk måling som Respons Analyse har gjort for Stavanger Aftenblad.

Ap-ordfører Kari Nessa Nordtun stiller til gjenvalg, og kan glede seg over at partiet nå måles til samme nivå som valgresultatet i 2019. Dermed er trenden kraftig snudd fra forrige måling som Stavanger Aftenblad hadde i mars i år. Den gang ble Arbeiderpartiet målt til 19,2 %, mens partiet nå har støtte fra 25,2 % av velgerne i Stavanger.

Valgresultatet for Stavanger Arbeiderparti i 2019 var 25,4 %, og dermed måles partiet nå på samme nivå som valgresultatet i 2019.

Tilbakegang for Høyre og Rødt

Målingen viser også at Høyre mister oppslutning, men fremdeles har et forsprang på Arbeiderpartiet som Stavangers største parti. I mars var forspranget på utrolige 17,3 prosentpoeng, mens det nå er redusert til 10,2 prosentpoeng etter at Høyre går tilbake med 1,1 prosentpoeng.

Rødt går også på en solid smell, i stortingsrepresentant Mimir Kristjanssons hjemkommune. Partiet mister en tredjedel av velgerne sine fra målingen i mars, og måles nå til 2,3 % oppslutning (4,6 % i mars). Dette er også markert under valgresultatet fra 2019, da partiet fikk 5,5 % av stemmene i Norges fjerde største by.

Også Krf og Venstre går tilbake, og begge måles under sitt 2019-resultat. Krf mister 1,3 prosentpoeng fra målingen i mars og har nå støtte fra 4,2 % av velgerne (4,4 % ved valget i 2019). Venstre mister 1,3 prosentpoeng sammenlignet med mars-målingen, og støttes nå av 3,0 % av velgerne (4,7 % ved valget i 2019).

For de andre partiene er endringene på 0,5 prosentpoeng eller mindre sammenlignet med mars-målingen.

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.