Frp lanserer løgnkampanje mot Arbeiderpartiet i sosiale medier

SVERTEKAMPANJE: Frp-representant Åshild Bruun Gundersen - her avbildet sammen med partifellene Tor André Johnsen og Jon Georg Dale - leder an Frps svertekampanje mot Arbeiderpartiet i sosiale medier. Foto: Facebook

Frps stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersen (bildet) oppildner sammen med andre Frp-politikere partiets fans i sosiale medier med påstander om at Arbeiderpartiet nå vil forby snus og e-sigaretter. – Helt feil, sier Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol om svertekampanjen Frp har dratt i gang.

Bruun-Gundersen har sendt kronikk til Nettavisen som er delt hyppig av Frp-tilhengere og aktive Frp-politikere på sosiale medier. Kronikken har overskriften «Arbeiderpartiet ønsker forbud mot snus og e-sigaretter». Problemet er bare at Arbeiderpartiet ikke har foreslått noe slikt forbud.

– Tyr til løgn om Ap
Ingvild Kjerkol, som også er sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet, er oppgitt over Fremskrittspartiets sjofle måte å drive valgkamp på.

– Sommervarmen og elendige målinger er en dårlig kombinasjon for FrP. De tyr til løgn om Ap sin politikk i håp om å fri til egne velgere, sier Kjerkol.

Hun understreker at det er feil at Arbeiderpartiet ønsker et forbud mot snus og e-sigaretter.

– Det vi har foreslått etter grundige faglige anbefalinger er å forby snus med smak, av kokos, lime, lakris osv for å fange nye snusere. Det er det gode argumentere for når målet er å hindre barn og unge fra å starte med tobakksvaner, sier Kjerkol.

Til Frp har hun en klar oppfordring. – Ikke få solstikk selv om målingene er dårlige når sola skinner, sier hun.

– Frp hyklersk
Også Elise Bjørnebekk-Waagen reagerer på Frp-angrepet. Bjørnebekk-Waagen sitter i likhet med Kjerkol i Stortingets helsekomité for Arbeiderpartiet.

Overfor Dagbladet forteller Bjørnebekk-Waagen at forslaget handler om å gjøre det vanskeligere for tobakksindustrien å rekruttere barn og ungdom.

– Det finnes godt belegg for at smakstilsetning gjør det enklere for barn og unge å begynne med nikotinprodukter, sier Bjørnebekk-Waagen, og viser til denne forskningsrapporten.

Hun omtaler det som «hyklersk» av Frp å framstille seg selv som skeptisk til en forbudslinje, når deres egen minister foreslår følgende i folkehelsemeldingen til Stortinget i juni i år:

  • Å utvide røykeforbudet på offentlige plasser
  • Å innføre minimumsstørrelse på snusbokser og regulere utseende på sigaretter
  • Å stramme inn regelverket for tobakksalg på festivaler

– Sigaretter har hatt en skikkelig nedgang over en 20-årsperiode, det er bra. Men snus, der smakstilsetninger brukes av tobakksgigantene for å rekruttere, er i voldsom vekst. For unge kvinner er antallet snusere tredoblet på ti år, sier Bjørnebekk-Waagen.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Foto: Facebook
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.