Høyre-ordfører trekker seg fra politikken – har fått nok av Høyre-politikk!

TREKKER SEG: Høyre-ordfører Wenche Huser Sund i Grue trekker seg fra politikken på grunn av Høyres politikk i regjering. Foto: Grue kommune, pressebilde v/ Roy Jøran L. Trangsrud

– Det har ikke vært annet enn nedslående utspill for regionen vår, sier Høyre-ordfører Wenche Huser Sund (bildet) i Grue kommune i Hedmark om Høyres og regjeringas politikk. Hun får støtte fra Arbeiderpartiets ordførere i nabokommunene Kongsvinger og Eidskog, som er klare til å føre kampen videre mot regjeringas nedleggelse av arbeidsplasser og avvikling av velferdstilbud.

Det er avisa Glåmdalen som på side 10 i lørdagsutgaven denne uka kan bringe den oppsiktsvekkende nyheten om Høyre-ordføreren som har fått nok av Høyre-politikk.

– Ingen drahjelp fra regjeringen
Huser Sund var ny i politikken da hun gikk fra en jobb i det lokale næringslivet til posisjonen som ordfører i Grue etter valget i 2015.

– Da tenkte jeg faktisk at «jaja, jeg er ny og uten erfaring, men med partifeller i regjeringskorridorene får jeg i alle fall drahjelp derfra». Så feil kan man ta, sier Huser Sund.

– Jeg syns ikke det har vært annet enn nedslående utspill for regionen vår derfra, understreker hun.

– Blytungt å være Høyre-politiker
Høyre-ordføreren sier til Glåmdalen at dette er en av grunnene til at hun gir seg i politikken.

– Det har vært blytungt å være Høyre-politiker lokalt når vi gang etter gang etter gang ofres, sier Huser Sund til avisen.

Skryter av Arbeiderparti-ordførere i regionen
Om Huser Sund har lite til overs for egne partifeller i regjeringen, har hun langt mer positivt å si om kollegaene blant ordførerne i regionen, deriblant Ap-ordførerne Sjur Strand i Kongsvinger og Kamilla Thue i Eidskog.

– Det positive har vært å være en del av ordførerkollegiet i regionen, der jeg føler at sakene er mye viktigere enn partitilhørighet, sier Huser Sund.

Men hun legger skuffet til: – Dessverre har mye handlet om at vi må bruke tid og krefter på å få beholde tilbud vi trenger.

Hun sikter dermed til Høyres og regjeringens stadige nedprioritering av arbeidsplassutvikling i Hedmark, og nedleggelse av bl.a. trafikkstasjoner, utdanningstilbud, fengselet på Bruvoll og bråstans i utbygging av veier og viktig infrastruktur, bl.a. på den viktige E16.

Frykter tap av enda flere tilbud
Huser Sund og Ap-kollegaene Strand og Thue sier til avisa Glåmdalen at de mener det er flere tilbud i Kongsvinger-regionen som er i fare på grunn av regjeringens sentraliseringspolitikk og manglende vilje til å bygge hele landet.

Trusselen om nedleggelse og vingeklipping av Kongsvinger trafikkstasjon er det ferskeste eksempelet de tre ordførerne peker på.

– Det føles helt meningsløst at distriktet står i fare for å miste et tilbud som det åpenbart er et stort behov for å beholde, sier de tre.

De understreker også at trafikkstasjonen betyr statlige kompetansearbeidsplasser i et område som har bruk for nettopp denne typen arbeidsplasser.

– Latterlig og tragisk
De frykter at Glåmdalen Tingrett er neste statlige virksomhet som regjeringen skal kaste seg over og sentralisere bort.

– Felles for sentraliseringsbølgen vi har opplevd de siste årene er at det offentlige tilbudet blir så sektorisert og pulverisert. Hver etat skal tenke innenfor sine trange rammer i stedet for at staten tar ansvar for å bygge et helhetlig tilbud som gavner alle innbyggerne, sier Huser Sund, Strand og Thue til Glåmdalen.

– Totalt sett er trenden latterlig, selv om den for vår region kanskje mer er tragisk, sier de.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Foto: Grue kommune, pressebilde v/ Roy Jøran L. Trangsrud
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.