Frp gruses på ny gallup

GRUSES: Fremskrittspartiet faller kraftig etter en begivenhetsrik periode der partiets nestleder Sylvi Listhaug (bildet) har gitt ut bok og der partileder Siv Jensen har lagt fram forslag til nytt statsbudsjett. Foto: Flickr (CC BY 2.0)

Frp måles helt nede på 10-tallet etter Sylvi Listhaugs (bildet) boklansering og Siv Jensens fremleggelse av statsbudsjettet. Samtidig vokser Ap mest av alle.

November-målingen Opinion har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå er skrekkelig for Frp. Partiet som fikk 15,2 % oppslutning ved stortingsvalget i fjor, er nå helt nede på 10-tallet i oppslutning.

Dårligst på 25 år
Et valg nå ville vært dramatisk for Frp. Med kun 10,8 % av velgerne i ryggen, ville partiet gjort sitt dårligste valg på 25 år. Ikke siden 1993 har Frp hatt et valgresultat ved stortingsvalg som er svakere enn det nivået Opinion måler dem til akkurat nå.

De elendige tallene kommer etter at Frp har hatt mye oppmerksomhet rundt både partiets leder Siv Jensen og partiets nestleder Sylvi Listhaug. Jensen har lagt fram statsbudsjettet på vegne av Frp, Høyre og Venstre, mens Sylvi Listhaug har gitt ut bok der hun gir leserne et innblikk i hvordan hun ser på verden rundt seg.

Og det er tydeligvis få som lar seg begeistre av de to Frp-toppene, for Frp har størst tilbakegang av samtlige partier når de faller 2,2 prosentpoeng sammenlignet med målingen forrige måned.

Ny Ap-framgang
Arbeiderpartiet har derimot stor grunn til å glede seg. Partiet gjør sin beste måling siden september 2017, har høyere oppslutning enn ved stortingsvalget og er Norges klart største parti.

– Det er oppmuntrende at vi er på stigende kurs. Det er bra at vi nå har kommet på et nivå over valgresultatet, og at velgere som tidligere har sittet på gjerdet nå ser i vår retning, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre til Avisenes Nyhetsbyrå.

Her er tallene for alle partiene (endring fra forrige måned i parentes):

Ap 28,3 (+ 1,7)
Høyre 26,2 (+ 1,2)
Sp 11,9 (- 0,8)
Frp 10,8 (- 2,2)
SV 6,0 (+ 0,1)
Rødt 4,9 (- 0,2)
KrF 3,8 (- 1,2)
Venstre 3,7 (+ 1,2)
MDG 3,3 (+ 0,1)
Andre 1,1 (+ 0,2)

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Foto: Flickr (CC BY 2.0)
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.