Knalltall for Arbeiderpartiet på lokale meningsmålinger

AP I STØTET: Arbeiderpartiet måles høyt i både Sarpsborg og Lillehammer på to rykende ferske lokale meningsmålinger. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

I Sarpsborg og Lillehammer måles Arbeiderpartiet til kruttsterke nivåer på to rykende ferske meningsmålinger.

Arbeiderpartiet har ordføreren i både Sarpsborg og Lillehammer i dag, og velgerne ser ut til å like måten Arbeiderpartiet styrer de to kommunene – som er blant landets største kommuner med henholdsvis 54.000 innbyggere (Sarpsborg) og 27.000 innbyggere (Lillehammer).

44,9 % i Sarpsborg
I Sarpsborg har Sentio målt oppslutningen for partiene på oppdrag av Sarpsborg Arbeiderblad. Hele 44,9 % av velgerne ville stemt Arbeiderpartiet ved et valg i dag!

Dermed ville Arbeiderpartiet hatt 21 av de 43 kommunestyrerepresentantene som skal velges, og mangler dermed kun én på rent flertall alene.

– Dette er en god meningsmåling for oss et år før valget, og jeg ser på dette som en stor tillitserklæring. Men det er fortsatt ett år igjen til valget, og jeg er forberedt på en kamp helt inn til siste slutt, sier Ap-ordfører Sindre Martinsen-Evje i en kommentar.

– Vi tar ingenting for gitt, målet vårt er at det fortsatt skal være et klart og tydelig rød-grønt flertall i 2019, da er det ekstra motiverende med slike meningsmålinger som kommer nå, sier han.

41,8 % i Lillehammer
Også i Lillehammer er det sterke Ap-tall på den ferske meningsmålingen som avisa Gudbrandsdølen Dagningen (GD) presenterer i dag. Målingen er gjort av gallupbyrået Markedsinfo, og viser at ved et valg i dag ville Arbeiderpartiet fått 22 av 47 kommunestyrerepresentanter.

Skulle resultatet holde seg, vil Ingunn Trosholmen bli ny Ap-ordfører i Lillehammer ved valget, når dagens Ap-ordfører Espen Johnsen gir seg.

I GD-målingen er det ellers verdt å legge merke til at Frp gjør det rekordsvakt. Kun 2,9 % av velgerne ville stemt Frp om det var kommunevalg i dag, og partiet ville vært kommunens minst – med kun én representant i kommunestyret. Frp er i Lillehammer mindre enn både Krf, Venstre, MDG, SV og Rødt.

Tekst og bilde av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.