Gallupsuksess for Arbeiderpartiet i Oslo

KAN SMILE: Partileder Jonas Gahr Støre og Oslos byrådsleder Raymond Johansen kan smile over klar gallupfremgang i ny Oslo-måling. Foto: Flickr.com/Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet fosser fram med 3,2 prosentpoeng på ny gallup i Oslo. Partiet har nå nesten tatt igjen Høyres forsprang som hovedstadens største parti.

Den ferske Oslo-målingen er gjennomført av Respons Analyse på oppdrag av VG.

Klar Ap-framgang, enda klarere Høyre-tilbakegang
Arbeiderpartiet går fram med 3,2 prosentpoeng sammenlignet med forrige måling Respons Analyse gjorde for VG i månedsskiftet mai/juni. Den gang ble partiet målt til en oppslutning på 22,3 %. Nå er oppslutningen 25,5 %.

For Høyre er utviklingen stikk motsatt. I mai/juni var Høyre Oslos klart største parti med en oppslutning på 33,1 %. Nå måles partiet til 28,5 %, altså et fall på hele 4,6 prosentpoeng.

På få måneder er dermed Høyres forsprang på Arbeiderpartiet i Oslo krympet fra 10,8 prosentpoeng til kun 3,0 prosentpoeng.

SV vokser, Rødt faller
Målingen viser også klare endringer for andre partier. SV ble målt til 8,4 % i forrige måling, og oppnår nå hele 9,9 % oppslutning. Partiet ville dermed vært Oslos tredje største parti ved et valg nå.

For Rødt går det motsatt vei. Partiet faller med 1,8 prosentpoeng, og måles til en oppslutning på 6,9 % i Oslo. I forrige måling var oppslutningen om partiet ytterst på venstresiden 8,7 %.

Frp måles til 9,4 % oppslutning i Oslo, og må dermed de seg slått av SV.

Miljøpartiet De Grønne måles til 7,8 %, og går dermed fram med 0,7 prosentpoeng siden sist.

For de andre partiene er oppslutningen slik: Venstre 7,9 % (+ 0,1), Krf 1,7 % (- 0,1), Sp 0,9 % (- 0,3).

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Foto: Flickr.com/Arbeiderpartiet
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.