Arbeiderpartiet kraftig fram i Bergen

GÅR FRAM: Arbeiderpartiets byrådsleder i Bergen, Harald Schjelderup, kan glede seg over at partiet går fram på en ny måling sammenlignet med en gallup i mars. Partiet puster nå Høyre i nakken i kampen om å være Bergens største parti. Foto: Sandra Skillingsås, Arbeiderpartiet

På Sentios nye lokalvalgsmåling for Bergen, puster Arbeiderpartiet Høyre i nakken i kampen om å være byens største parti. Dermed har Arbeiderpartiet tettet nesten hele forspranget som Høyre har hatt, og som ble målt til hele 12,4 prosentpoeng av Respons Analyse så sent som i slutten av mars i år!

På målingen Sentio har gjennomført på oppdrag fra Arbeiderpartiet i Bergen, er forskjellen mellom de to partiene nå kun 1,2 prosenpoeng – og dermed klart innenfor feilmarginen.

I målingen er Arbeiderpartiets oppslutning 28,1 %. Høyre måles til 29,3 %. Så sent som 22. mars publiserte Respons Analyse en måling utført for Bergens Tidende der Arbeiderpartiet ble målt til bare 22,2 % oppslutning i Bergen, mens Høyre fikk støtte fra hele 34,6 % av velgerne.

Endringen kan dermed sees på som noe bortimot et politisk jordskjelv: Arbeiderpartiet går fram i Bergen med hele 5,9 prosentpoeng på bare to og en halv måned. Samtidig stupdykker Høyre, og mister 5,3 % oppslutning i samme periode!

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Foto: Sandra Skillingsås, Arbeiderpartiet
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.