84,2 % mener Listhaug måtte vekk som justisminister

Til tross for at Høyre, Venstre og Frp gjorde det de kunne for å beholde Sylvi Listhaug (bildet) som justisminister, mener velgerne at hun måtte vekk. Hele 84,2 % støtter avgangen, viser fersk meningsmåling

MÅTTE GÅ: Nesten 85 % av de spurte mener det var riktig at Sylvi Listhaug måtte gå av som justisminister. Foto: Kjetil Ree/Wikipedia, CC BY-SA 3.0

MÅTTE GÅ: Nesten 85 % av de spurte mener det var riktig at Sylvi Listhaug måtte gå av som justisminister.
Foto: Kjetil Ree/Wikipedia, CC BY-SA 3.0

Til tross for at Høyre, Venstre og Frp gjorde det de kunne for å beholde Sylvi Listhaug (bildet) som justisminister, mener velgerne at hun måtte vekk. Hele 84,2 % støtter avgangen, viser fersk meningsmåling

Det er Kantar TNS som har gjennomført målingen på oppdrag for TV2.

Målingen viser at til tross for at velgerne mener Listhaug måtte vekk som justisminister, får partiet hennes god uttelling på partibarometeret. Frp måles nå til 20,6 % oppslutning, og må tilbake til 2011 for å finne bedre tall.

Smell for Høyre og Rødt
Regjeringspartner Høyre går derimot på en smell i målingen, og faller med 3,3 prosentpoeng. Partiet måles dermed til samme mandattall som ved valget i fjor høst (45 stortingsmandater).

Gallupsmell er det også for Rødt. Partiet går tilbake fra 3,8 % oppslutning for to uker siden, til bare 1,7 % oppslutning nå. Paritet har dermed mistet halvparten av velgerne sine på denne korte tiden.

Arbeiderpartiet tar innpå
Høyre hadde et gallupforsprang på 5,9 prosentpoeng på Arbeiderpartiet da TV2 presenterte galluptall 13. mars i år. Men med Høyres klare tilbakegang og en liten framgang for Arbeiderpartiet (+ 0,2 %), er forspranget nå mer enn halvert. Ved målingen 20. mars er det kun 2,4 prosentpoeng som skiller Arbeiderpartiet og Høyre i kampen om å være landets største parti.

For de andre partiene er endringene fra 13. mars slik:

SV – 1,0
Sp – 1,8
Krf – 0,1
V + 0,1
MDG – 1,5

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.