Arbeiderpartiet mest fram på ny meningsmåling

Arbeiderpartiet øker med 1,9 prosentpoeng på en ny meningsmåling. Samtidig går Høyre like mye tilbake. Også Frp faller i målingen, mens Krf er under sperregrensa for andre måned på rad.

VOKSER: Arbeiderpartiet går mest fram i ny meningsmåling. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

Arbeiderpartiet øker med 1,9 prosentpoeng på en ny meningsmåling. Samtidig går Høyre like mye tilbake. Også Frp faller i målingen, mens Krf er under sperregrensa for andre måned på rad.

ØKER MEST: Arbeiderpartiet går mest fram i ny meningsmåling.
Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

Målingen er gjort av Opinion for Avisenes Nyhetsbyrå.

Arbeiderpartiet vokser
Målingen er andre måling på rad fra dette byrået med framgang for Arbeiderpartiet. Med en vekst på 1,9 prosentpoeng siden februar, er Arbeiderpartiet nå i ferd med å knappe inn på orspranget Høyre har hatt den siste tiden. Høyre faller samtidig med 1,9 prosentpoeng i målingen, slik at avstanden mellom Høyre og Arbeiderpartiet et redusert fra 7,8 prosentpoeng i februar til bare 4,0 prosentpoeng nå.

Forskjellen mellom de to største partiene er dermed nå innenfor feilmarginen.

Frp ned
I likhet med regjeringspartner Høyre, opplever Frp motgang i denne målingen. Fallet fra februar er på 1,4 prosentpoeng, og dermed har nesten hver tiende Frp-velger forlatt partiet den siste måneden.

Frp måles nå til 14,5 % oppslutning. Vi må tilbake til august i fjor for å finne lavere oppslutning om Fremskrittspartiet i en måling fra Opinion for Avisenes Nyhetsbyrå.

Kristelig Folkeparti er uendret fra februar, og med støtte fra bare 3,6 % av velgerne måles dermed partiet under sperregrensa for andre måned på rad. I målingen er partiet nå mindre enn Rødt.

Endringen for de andre partiene:

Senterpartiet + 1,1
Venstre + 0,7
SV – 0,4
Rødt + 0,5
MDG – 0,8
Andre + 0,3

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.