Arbeiderpartiet fram på alle målinger i februar

Alle galluper tatt opp i februar viser det samme: Arbeiderpartiet vokser.

RAM I FEBRUAR: Arbeiderpartiet og partileder Jonas Gahr Støre (bildet) kan glede seg over gallup-fremgang i februar. Her fotograert under et besøk på Matsentralen. Foto: Bernt Sønvisen

RAM I FEBRUAR: Arbeiderpartiet og partileder Jonas Gahr Støre (bildet) kan glede seg over gallup-fremgang i februar. Her fotograert under et besøk på Matsentralen.
Foto: Bernt Sønvisen

Alle galluper tatt opp i februar viser det samme: Arbeiderpartiet vokser.

Hittil i februar er det fem meningsmålingsbyråer som har publisert nasjonale tall basert på spørringer gjort til velgerne i februar:

  • Norstat for NRK 7. februar
  • Kantar TNS for TV2 8. februar
  • Respons Analyse for VG 9. februar
  • Opinion Perduco for Avisenes Nyhetsbyrå 14. februar
  • Sentio for Dagens Næringsliv 22. februar

Det har også vært publisert to målinger tidlig i februar (Norfakta for Nationen/Klassekampen og Norstat for Vårt Land) der målingen er tatt opp i januar. Vi ser derfor bort fra disse i denne sammenheng.

Sosialdemokraten.no har gjort en gjennomgang av tallene fra de fem byråene som har gjort spørringer i februar. Og hos samtlige går Arbeiderpartiet fram.

Snittvekst på 1,7 prosentpoeng
Framgangen fra januar til februar varierer i størrelse. Størst er den hos Kantar TNS, der fremgangen er på hele 4,2 prosentpoeng. Hos Norstat går Arbeiderpartiet fram 2,3 prosentpoeng. Mens Respons Analyse måler en mindre fremgang (+ 0,8), i likhet med Opinion Perduco (+ 0,6) og Sentio (+ 0,6). I gjennomsnitt er veksten på 1,7 prosentpoeng hos disse fem byråene.

Basert på disse fem målingene, ser det ut til at fall-trenden fra desember og januar dermed er brutt for Arbeiderpartiet. I januar gikk Arbeiderpartiet tilbake hos samtlige byråer. Til nå i februar går Arbeiderpartiet fram hos samtlige byråer.

Høyre-fall
Samtidig med at Arbeiderpartiet går fram, går Høyre tilbake. Fire av de fem målingene viser tilbakegang for Høyre, og hos det ene byrået som måler framgang (Norstat for NRK) er framgangen kun på 0,2 prosentpoeng. De andre har tilbakegang på på 0,9 %, 1,4 %, 1,5 % og 1,8 %. Gjennomsnittet for alle byråene viser en tilbakegang på 1,1 prosentpoeng.

Det er tre byråer som publiserer sine februar-tall like før eller like etter månedsskiftet februar/mars. Sosialdemokraten.no følger spent med på om Arbeiderpartiets framgang holder seg også hos de tre siste byråene, og vil publisere nærmere detaljer om dette når tallene foreligger.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.