Kraftig Ap-framgang på ny gallup

Arbeiderpartiet går fram med hele 4,2 prosentpoeng på TV2s februar-måling. Samtidig faller både Høyre og Frp markant.

KRAFTIG FRAM: Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik kan glede seg over at Arbeiderpartiet har en kraftig framgang på TV2s februar-gallup. Foto: Bernt Sønvisen/Arbeiderpartiet (CC BY-ND 2.0)

KRAFTIG FRAM: Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik kan glede seg over at Arbeiderpartiet har en kraftig framgang på TV2s februar-gallup.
Foto: Bernt Sønvisen/Arbeiderpartiet (CC BY-ND 2.0)

Arbeiderpartiet går fram med hele 4,2 prosentpoeng på TV2s februar-måling. Samtidig faller både Høyre og Frp markant.

Målingen er tatt opp av Kantar TNS på oppdrag for TV2, og viser store endringer fra januar.

Mest spektakulær er Arbeiderpartiets kraftige framgang. Hele 4,2 prosentpoeng opp på én måned, er et sjeldent stort hopp.

Men også Høyres og Frps tilbakegang er tydelig i den første TV2-målingen etter at regjeringen gikk fra å bestå av to blå partier til å nå bestå av tre blå partier. Størst er tilbakegangen for Frp, som faller med 2,8 prosentpoeng og nå måles til 12,0 % oppslutning.

Høyre ble målt til 30,5 % i januar, men får nå en merkbar nedgang på 1,4 prosentpoeng. Statsminister Erna Solberg må dermed konstatere at det ble en kortvarig tilværelse som 30-prosentparti, og Høyre måles nå til 29,1 % oppslutning.

På rødgrønn side er Senterpartiets oppslutning nokså stabil med 11,2 % oppslutning (+ 0,2). SV går derimot merkbart tilbake, og måles til 6,3 % oppslutning (- 2,3). Partiet Rødt måles til 3,6 % og dermed under sperregrensa. Også MDG er under sperregrensa, med en oppslutning på 3,4 % (+ 0,8).

Også Krf måles under sperregrensa, med en oppslutning på 3,8 % (- 0,7). Venstre måles til 5,8 % og er det eneste av regjeringspartiene som har framgang etter regjeringsutvidelsen (+ 1,5).

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.