Arbeiderpartiet vil ta imot flere kvoteflyktninger

Arbeiderpartiet kommer om kort tid til å foreslå at Norge skal ta imot flere kvoteflyktninger via FNs høykommissær for flyktninger. Dette bekrefter partileder Jonas Gahr Støre.

FLERE: Arbeiderpartiet vil ta imot flere kvoteflyktninger enn regjeringen foreslår. Her ra en flyktningleir i Eritrea. Foto: Pixabay

FLERE: Arbeiderpartiet vil ta imot flere kvoteflyktninger enn regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2018. Her fra en flyktningleir i Eritrea.
Foto: Pixabay

Arbeiderpartiet kommer om kort tid til å foreslå at Norge skal ta imot flere kvoteflyktninger via FNs høykommissær for flyktninger. Dette bekrefter partileder Jonas Gahr Støre.

Regjeringspartiene Høyre og Frp går i forslaget til statsbudsjett inn for at Norge skal ta imot 1.120 kvoteflyktninger via FN-systemet. Dette mener Arbeiderpartiet er for lavt.

Partileder Jonas Gahr Støre bekrefter at Arbeiderpartiet vil foreslå et høyere antall kvoteflyktninger. – Vi vil komme tilbake i vårt alternative budsjett med antall, men vi ønsker en klar økning på Høyre og Frps budsjett, sier han.

Arbeiderpartiets enstemmige landsmøtevedtak fremhever kvoteflyktninger som den mest rettferdige ordningen for å sikre mottak av mennesker som trenger varig beskyttelse.

– Kvoteflyktninger er den sikreste og mest rettferdige ordningen for å sikre mottak av mennesker som skal ha varig beskyttelse. Antallet kvoteflyktninger må til enhver tid vurderes opp mot anbefalingene fra FN, mot hvor mange asylsøkere som kommer til landet, og mulighetene for rask og god integrering i Norge, heter det i landsmøtevedtaket fra Ap-landsmøtet i april i år.

Kvoteflyktning (eller FN-flyktning), er en flyktning som ikke kan reise tilbake til hjemlandet sitt eller få opphold i det landet han eller hun oppholder seg i som flyktning, og som derfor blir overført til et tredje land. Kvoteflyktninger skiller seg fra asylsøkere ved at de har fått saken sin behandlet og blitt anerkjent som flyktning av FNs høykommissær for flyktninger allerede før de kommer til sitt endelige oppholdsland. Ofte har kvoteflyktninger opphold bak seg i flyktningleire.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.