Gallupsmell for Høyre mens Arbeiderpartiet fosser fram

Høyre er månedens store taper med en tilbakegang på 4,1 prosentpoeng fra forrige måned. Samtidig fosser Arbeiderpartiet fram med 3,4 prosentpoeng på den dagferske målingen som Norstat har laget på oppdrag fra Vårt Land.

FOSSER FRAM: Arbeiderpartiet gjør et byks på 3,4 prosentpoeng hos Norstats gallup for Vårt Land. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

FOSSER FRAM: Arbeiderpartiet gjør et byks på 3,4 prosentpoeng hos Norstats gallup  for Vårt Land. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
FOSSER FRAM: Arbeiderpartiet gjør et byks på 3,4 prosentpoeng i Norstats gallup for Vårt Land.
Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

Høyre er månedens store taper med en tilbakegang på 4,1 prosentpoeng fra forige måned. Samtidig fosser Arbeiderpartiet fram med 3,4 prosentpoeng på den dagferske målingen som Norstat har laget på oppdrag fra Vårt Land.

Målingen publiseres i Vårt Lands nettutgave 8. april.

Ap 34,6 %
Arbeiderpartiet måles til 34,6 %, og øker dermed klart mest av alle partier. Økningen er på 3,4 prosentpoeng fra forrige måned, og Arbeiderprtiet ligger dermed nesten 4 prosentpoeng foran valgresultatet ved strtingsvalget i 2013.

Dersom målingen var valgresultat, ville Arbeiderpartiet fått 63 stortingsrepresentanter – mot 55 som er situasjonen nå.

Høyre-smell
Høyre går på en sikkelig velgersmell i målingen, og er nå helt nede på 21,8 % oppslutning. Tilbakegangenpå forrige måned er 4,1 prosentpoeng, og Erna Solbergs partistrateger ser nå at Høyre ligger langt bak valgresultatet fra 2013. Den gang stemte 26,8 % av velgerne på Høyre.

Også når de to regjeringspartiene sees som en samlet blokk, er tallene lite lystig lesning for de blå. Høyre og Fremskrittspartiet får samlet en oppslutning på 40,6 %, og er dermed 2,5 prosentpoeng bak valgresultatet i 2013.

Og sammenligner vi med situasjonentilsvarende tid forut for forrige stortingsvalg, er situasjonen rett ut dramatisk for de to regjeringspartiene. I april 2014 presenterte Norstat sine tall for Vårt Land, med en samlet oppslutning på 48,7 % for Høyre og Fremskrittspartiet. Arbeiderpartiet ble målt til 28,3 %.

Dermed har Høyre og Frp et langt dårligere utgangspunkt 17 måneder før stortingsvalget nå enn for fire år siden. For Arbeiderpartiet er situasjonen stikk motsatt – Arbeiderpartiet har nå støtte fra 6,3 prosntpoeng flere enn tilsvarende tid forut for stortingsvalget i 2013.

Her er tallene i Norstats måling for Vårt Land:

Ap 34,6 % (+ 3,4)
Høyre 21,8 % (- 4,1)
Frp 18,8 % (+ 1,7)
Sp 5,6 % (- 0,7)
Krf 4,8 % (- 0,1)
Venstre 4,2 % (+ 0,6)
MDG 3,6 % (+ 0,6)
SV 3,3 % (- 2,4)
Rødt 1,6 % (+ 0,1)

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.