Ber om ny vurdering av bilordningen for Oslo-politikerne

Den omstridte bilordningen som ble innført under Høyre-byrådet kan stå for fall. Byregjeringsleder Raymond Johansen har nå bedt Rådhusets forvaltningstjeneste vurdere om det finnes lavutslippsbiler som kan erstatte de luksuriøse klimaverstingene som ble besluttet tatt i bruk da Oslo ble styrt av Høyre.

VIL HA LAVUTSLIPPSBILER: Byregjeringsleder Raymond Johansen i Oslo (bildet) vil at lavutslippsbiler skal erstatte den bilparken som Oslo-politikerne i dag bruker, og som ble leaset under Høyres styre i byen. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

VIL HA LAVUTSLIPPSBILER:  Byregjeringsleder Raymond Johansen i Oslo (bildet) vil at lavutslippsbiler skal erstatte den bilparken som Oslo-politikerne i dag bruker, og som ble leaset under Høyres styre i byen. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
VIL HA LAVUTSLIPPSBILER:
Byregjeringsleder Raymond Johansen i Oslo (bildet) vil at lavutslippsbiler skal erstatte den bilparken som Oslo-politikerne i dag bruker, og som ble leaset under Høyres styre i byen.
Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

Den omstridte bilordningen som ble innført under Høyre-byrådet kan stå for fall. Byregjeringsleder Raymond Johansen har nå bedt Rådhusets forvaltningstjeneste vurdere om det finnes lavutslippsbiler som kan erstatte de luksuriøse klimaverstingene som ble besluttet tatt i bruk da Oslo ble styrt av Høyre.

I følge NTB vil bystyret få seg forelagt saken etter at forvaltningstjenesten har vurdert henvendelsen fra Raymond Johansen.

– Jeg tar dette initiativet slik at bystyret i neste omgang vil kunne ta beslutning om hvilke sikkerhetstiltak som er riktige å ha for Rådhuset basert på et slikt grundig arbeid, sier byregjeringslederen til NTB.

Rådhusets forvaltningstjeneste er blitt bedt om å gjøre en bred gjennomgang og analyse av sikkerhetssituasjonen i Rådhuset og for dets ansatte og politikere, hvor også bilordningen vil inngå, melder NTB.

Vil ha lavutslippsbiler
Det var terrorhandlingene i Oslo 22. juli 2011 som var den direkte foranledningen til etableringen av biltjenesten. I juli 2015 – kort tid før kommunevalget som førte til at Høyre måtte overlate styringenav Oslo til Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne – ble det besluttet at det skulle leases inn Audi A8-bensinbiler.

Den nye byregjeringen har fått kritikk for å benytte de bilene som ble leaset av Oslo under Høyres styre. Nå kan bilene bli erstattet av mer miljø- og klimavennlige biler.

– Jeg har samtidig bedt Rådhusets forvaltningstjeneste gjøre en konkret vurdering av om det per i dag finnes lavutslippsbiler i markedet som tilfredsstiller deres krav til sikkerhet, noe de mener det ikke gjorde da de inngikk kontraktene for 9 måneder siden, i juli 2015, sier byregjeringslederen til NTB.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.