Ap fram til 33,1 % på ny gallup – tilbakegang for Frp

Ny gallup viser at kun fem partier ville endt over sperregrensa hvis det var stortingsvalg i dag. Arbeiderpartiet er klart størst, og med 33,1 % oppslutning vokser partiet med 1,1 prosentpoeng sammenlignet med februar. Frp mister oppslutning.

BRA AP-GALLUP: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre (bildet) kan glede seg over en Ap-framgang på 1,1 prosentpoeng på en rykende fersk gallup. Samme måling viser tilbakegang for Frp. Foto: Flickr.com/Arbeiderpartiet

BRA AP-GALLUP: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre (bildet) kan glede seg over en Ap-framgang på 1,1 prosentpoeng på en rykende fersk gallup. Samme måling viser tilbakegang for Frp. Foto: Flickr.com/Arbeiderpartiet
BRA AP-GALLUP: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre (bildet) kan glede seg over en Ap-framgang på 1,1 prosentpoeng på en rykende fersk gallup. Samme måling viser tilbakegang for Frp.
Foto: Flickr.com/Arbeiderpartiet

Ny gallup viser at kun fem partier ville endt over sperregrensa hvis det var stortingsvalg i dag. Arbeiderpartiet er klart størst, og med 33,1 % oppslutning vokser partiet med 1,1 prosentpoeng sammenlignet med februar. Frp mister oppslutning.

Det er Opinion Perduco som har gjennomført målingen på oppdrag fra Avisenes Nyhetsbyrå.

Fire mikropartier
Målingen viser at det kun er fem partier som ville endt over sperregrensa hvis det var Stortingsvalg i dag. Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet, Senterpartiet og Venstre ville dermed fordelt utjevningsmandatene til Stortinget mellom seg. Både Kristelig Folkeparti, Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne og Rødt ville havnet under sperregrensa – og endt som mikropartier i Stortinget med kun én eller to representanter.

Oppslutningen om disse partiene er 3,9 % (Krf, 2 representanter), 3,7 % (Miljøpartiet De Grønne, 1 representant), 3,6 % (Sosialistisk Venstreparti, 2 representanter) og 1,7 % (Rødt, 1 representant).

Arbeiderpartiet fram
Arbeiderpartiet er målingens klart største parti, og får støtte fra 33,1 % av velgerne. Dette er en fremgang på 1,1 prosentpoeng fra februar, og målt mot stortingsvalget i 2013 har Arbeiderpartiet en økning på 2,3 prosentpoeng.

Senterpartiet måles til 5,4 prosentpoeng, en liten fremgang på 0,3 prosentpoeng siden februar.

Frp tilbake
For Fremskrittspartiet er målingen lite inspirerende. Partiet har tidligere i vinter gjort det bra på ulike byråers målinger, men har den siste tiden kjent motvind fra velgerne. Dagens måling viser at partiets politikk ikke er spesielt populær, og partileder Siv Jensen må konstatere at partiet hennes mister 1,0 prosentpoeng sammenlignet med februar-målingen fra samme byrå.

Med 16,4 % oppslutning er Fremskrittspartiet nå tilbake på omtrent nøyaktig samme oppslutning som ved stortingsvalget i 2013.

Dette er faktisk tredje måling på rad fra Opinion Perduco med tilbakegang for Fremskrittspartiet. Fra toppnivået på 18,4 % i desember har byrået målt fallende oppslutning om Frp både i januar (17,5 %), februar (17,4 %) og mars (16,4 %).

Høyre måles til 26,6 % oppslutning, og er dermed noe under valgresultatet partiet fikk i 2013.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.