Ap og SV fram på ny gallup, tilbakegang for Høyre og Frp

Arbeiderpartiet og SV går begge fram på en ny gallup som Dagens Næringsliv presenterer i dag, og begge partiene måles klart bedre enn resultatet fra forrige stortingsvalg. Høyre og Frp faller tilbake.

GALLUPFRAMGANG: Arbeiderpartiets partileder Jonas Gahr Støre og SVs partileder Audun Lysbakken kan glede seg over gode galluptall på ny måling fra Dagens Næringsliv. Her sammen med Sp-leder Trygve Magnus Slagsvold Vedum under en NRK-debatt før kommunevalget i 2015.

GALLUPFRAMGANG: Arbeiderpartiets partileder Jonas Gahr Støre og SVs partileder Audun Lysbakken kan glede seg over gode galluptall på ny måling fra Dagens Næringsliv. Her sammen med Sp-leder Trygve Magnus Slagsvold Vedum under en NRK-debatt før kommunevalget i 2015.
GALLUPFRAMGANG: Arbeiderpartiets partileder Jonas Gahr Støre og SVs partileder Audun Lysbakken kan glede seg over gode galluptall på ny måling fra Dagens Næringsliv. Her sammen med Sp-leder Trygve Magnus Slagsvold Vedum under en NRK-debatt før kommunevalget i 2015.

Arbeiderpartiet og SV går begge fram på en ny gallup som Dagens Næringsliv presenterer i dag, og begge partiene måles klart bedre enn resultatet fra forrige stortingsvalg. Høyre og Frp faller tilbake.

Det er Sentio som har utført målingen for Dagens Næringsliv.

I målingen oppnår Arbeiderpartiet en oppslutning på 33,2 %. Framgangen er dermed på 0,7 prosentpoeng sammenlignet med forrige måned. Målt mot stortingsvalget i 2013 er framgangen på 2,4 prosentpoeng.

SV gjør et skikkelig byks denne gangen, og øker fra 3,8 % oppslutning i januar til 4,9 % oppslutning nå. Partiet er dermed klart over sperregrensa for utjevningsmandater på 4,0 %, og også 0,8 prosentpoeng over valgresultatet i 2013.

Fremskrittspartiet faller litt tilbake fra 17,2 % i januar til 17,0 % nå. Høyre går tilbake fra 24,1 % i januar til 23,8 % nå. Sammenlignet med stortingsvalget i 2013 er Høyres tilbakegang på 3,0 prosentpoeng.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.