Ap nær stortingsflertall alene

Arbeiderpartiet setter nok en gang ny galluprekord. På meningsmålingen fra Opinion som ANB presenterer denne uka, måles partiet til 43,4 % oppslutning, og har aldri vært målt høyere noen gang hos dette byrået. Samtidig viser mandatfordelingen at Arbeiderpartiet nå er nær stortingsflertall alene.

NÆR STORTINGSFLERTALL ALENE: Arbeiderpartiet og partileder Jonas Gahr Støre (bildet) mangler kun fem stortingsrepresentanter på å ha flertall alene, i følge nyeste meningsmåling fra Opinion. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

NÆR STORTINGSFLERTALL ALENE: Arbeiderpartiet og partileder Jonas Gahr Støre (bildet) mangler kun fem stortingsrepresentanter på å ha flertall alene, i følge nyeste meningsmåling fra Opinion. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
NÆR STORTINGSFLERTALL ALENE: Arbeiderpartiet og partileder Jonas Gahr Støre (bildet) mangler kun fem stortingsrepresentanter på å ha flertall alene, i følge nyeste meningsmåling fra Opinion. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

Arbeiderpartiet setter nok en gang ny galluprekord. På meningsmålingen fra Opinion som ANB presenterer denne uka, måles partiet til 43,4 % oppslutning, og har aldri vært målt høyere noen gang hos dette byrået. Samtidig viser mandatfordelingen at Arbeiderpartiet nå er nær stortingsflertall alene.

Forrige oppslutningsrekord for Arbeiderpartiet på Opinions målinger for ANB var i februar i år. Da ble oppslutningen målt til 42,8 %.

Nær stortingsflertall alene
Når gallupen omregnes til stortingsmandater, får Arbeiderpartiet en kraftig vekst sammenlignet med valgresultatet i 2013. På Stortinget sitter det i dag 55 representanter fra Arbeiderpartiet. Dersom denne gallupen hadde vært valgresultat, ville Arbeiderpartiet fått inn hele 80 representanter.

Dermed ville partiet bare manglet fem på å ha rent flertall alene på Stortinget.

Ensifret for Frp
Mens galluptallene er ekstremt høye for Arbeiderpartiet, er de tilsvarende lave for Fremskrittspartiet. Frp setter nemlig også ny rekord hos dette gallupbyrået – men nå snakker vi om bunnrekord.

For aldri har Fremskrittspartiet vært målt lavere på Opinions målinger for ANB enn de blir akkurat nå. Partiet er nede på ensifret oppslutning, og måles til 9,8 %.

Dermed har fire av ti Frp-velgere forlatt partiet i tiden som har gått fra stortingsvalget høsten 2013.

Her er oppslutningen om de enkelte partiene i målingen:

Ap 43,4 %
Høyre 23,5 %
Frp 9,8 %
Krf 5,9 %
MDG 4,4 %
Sp 4,1 %
Venstre 3,4 %
SV 2,6 %
Rødt 1,6 %
Andre 1,2 %

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.