Høyre-velgere i Fagforbundet flykter til Arbeiderpartiet

Høyre mister fullstendig grepet om Fagforbundets medlemmer. I en måling som er foretatt blant det største LO-forbundets medlemmer, sier hele 64 % at de ville stemt Arbeiderpartiet hvis det var valg nå. Høyre har falt fra 21 % oppslutning blant Fagforbundets medlemmer ved stortingsvalget i 2013, til kun 8 % oppslutning nå!

STOR STØTTE: Arbeiderpartiet og partileder Jonas Gahr Støre (bildet) har sterk oppslutning blant Fagforbundets medlemmer. Foto: Johannes Dalen Giske / Arbeiderpartiet

STOR STØTTE: Arbeiderpartiet og partileder Jonas Gahr Støre (bildet) har sterk oppslutning blant Fagforbundets medlemmer. Foto: Johannes Dalen Giske / Arbeiderpartiet
STOR STØTTE: Arbeiderpartiet og partileder Jonas Gahr Støre (bildet) har sterk oppslutning blant Fagforbundets medlemmer. Foto: Johannes Dalen Giske / Arbeiderpartiet

Høyre mister fullstendig grepet om Fagforbundets medlemmer. I en måling som er foretatt blant det største LO-forbundets medlemmer, sier hele 64 % at de ville stemt Arbeiderpartiet hvis det var valg nå.  Høyre har falt fra 21 % oppslutning blant Fagforbundets medlemmer ved stortingsvalget i 2013, til kun 8 % oppslutning nå!

Det er Ipsos MMI som har gjennomført målingen på oppdrag fra Fagforbundet. Målingen gjengis av nettstedet FriFagbevegelse.no.

Høyre taper
14 % av de spurte i undersøkelsen svarer «vet ikke» på spørsmålet om hva de ville stemt ved et valg nå. Når disse tas vekk, er det én tydelig trend blant Fagforbundets medlemmer: Medlemmene er på vill flukt vekk fra Høyre, og over til Arbeiderpartiet.

For Høyre faller fra en oppslutning på 21 % ved valget i 2013 til bare 8 % nå. Nedgangen blant Fagforbundets medlemmer som bruker stemmeretten, er dermed på hele 13 prosentpoeng.

Samtidig fosser Arbeiderpartiet fram. Partiet hadde en oppslutning på 49 % hos Fagforbundets medlemmer ved valget i 2013. Nå sier hele 64 % av Fagforbundets medlemmer med en partipreferanse at de ville stemt på Arbeiderpartiet ved et valg nå. Fremgangen er på 15 prosentpoeng.

Frp og SV taper terreng
Samlet oppslutning for regjeringspartiene Høyre og Frp er nå på bare 11,5 %. For Frp er utviklingen dramatisk. Ved forrige kommunevalg stemte 11 % av Fagforbundets medlemmer på Frp. Nå sier bare 3,5 % av Fagforbundets medlemmer med partipreferanse at de vil stemme på Frp.

Også SV sliter i Fagforbundet. I 2011 stemte 8 % av Fagforbundets medlemmer på SV ved kommunevalget. Nå sier 4,5 % av forbundets medlemmer med oppgitt partipreferanse at de kan tenke seg å stemme på SV.

Misfornøyde med regjeringen
Fagforbundets medlemmer er også spurt om hva de syns om regjeringens innsats. Her svarer kun 12 % at de mener regjeringen gjør en god jobb. 39 % svarer at regjeringen gjør en dårlig jobb.

Under Ap/SV/Sp-regjeringen ble Fagforbundets medlemmer stilt samme spørsmål. Den gang svarte 39 % at regjeringen gjorde en god jobb. Kun 8 % mente at Stoltenberg-regjeringen gjorde en dårlig jobb.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.