Arbeiderpartiet fremmer mistillit mot justisminister Anders Anundsen

For første gang siden 1982 støtter Arbeiderpartiet et mistillitsforslag mot en sittende statsråd. Frp-justisminister Anders Anundsens håndtering av den såkalte asylbarn-saken er bakgrunnen for at partiet nå vil fremme mistillit mot ham i Stortinget.

MISTILLIT: Arbeiderpartiet vil støtte et mistillitsforslag mot Frps justisminister Anders Anundsen (bildet), melder Dagsavisen. Foto: Regjeringen/Flickr

MISTILLIT: Arbeiderpartiet vil støtte et mistillitsforslag mot Frps justisminister Anders Anundsen (bildet), melder Dagsavisen. Foto: Regjeringen/Flickr
MISTILLIT: Arbeiderpartiet vil fremme mistillitsforslag mot Frps justisminister Anders Anundsen (bildet), melder Dagsavisen. Foto: Regjeringen/Flickr

For første gang siden 1982 støtter Arbeiderpartiet et mistillitsforslag mot en sittende statsråd. Frp-justisminister Anders Anundsens håndtering av den såkalte asylbarn-saken er bakgrunnen for at partiet nå vil fremme mistillit mot ham i Stortinget.

Det er Dagsavisen som melder om dette.

Forrige gang Arbeiderpartiet støttet et mistillitsforslag mot en sittende statsråd, var da daværende forsvarsminister Anders C. Sjaastad fra Høyre møtte mistillit sammen med Kåre Willochs regjering for brudd på informasjonsplikten om forsvarsbudsjettet i november 1982. Mistillitsforslaget ble ikke vedtatt, og både statsråden og regjeringen ble sittende.

Venstre og Krf avgjør
Det er allerede klart at Senterpartiet og SV går for mistillit mot justisministeren. Saksordfører Bård Vegard Solhjell (SV) har vært tydelig på at bruddene på informasjonsplikten overfor Stortinget er så alvorlige at statsråden bør felles ved mistillitsforslag.

– Statsråd Anders Anundsen har gjennom den informasjon han har gitt Stortinget vedrørende utsendelse av lengeværende barn, ikke overholdt opplysningsplikten. Statsråd Anders Anundsen har ikke Stortingets tillit, lyder saksordførerens konklusjon.

Ap, SV og Sp har ikke flertall i Stortinget. For at mistillitsforslaget skal bli vedtatt må både Krf og Venstre også stemme for mistillit.

Dagsavisen melder om at Krf holder alle dører åpne, og at de kan ende opp med å støtte mistillitsforslaget.

Skulle Krf og Venstre – eller i det minste et av partiene – ende opp med at de vil kritisere justisministeren uten å støtte mistillitsforslaget, sitter justisministeren trygt videre.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.