Arbeiderpartiet- tilbake til toppen?

Siden statsbudsjettet i fjor høst og mange blåblå tabber senere har Arbeiderpartiet befestet seg som det desidert største partiet i Norge. Likevel kommer spørsmålet, er det Arbeiderpartiets fortjeneste? Eller er det hovedsakelig de blåblå sin politikk som får folk tilbake?

Siden statsbudsjettet i fjor høst og mange blåblå tabber senere har Arbeiderpartiet befestet seg som det desidert største partiet i Norge. Likevel kommer spørsmålet, er det Arbeiderpartiets fortjeneste? Eller er det hovedsakelig de blåblå sin politikk som får folk tilbake?

I fjor kom statsbudsjettet som alle hadde ventet på, det var nå den nye regjeringen, med Frp i spissen, skulle vise seg frem. Kjapt viste det seg at politikken de la frem var usosial og unorsk. Senere har vi fått endringer i Arbeidsmiljøloven, utsending av lengeværende asylbarn, selge seg ut av statlig eide bedrifter osv osv. Så kan dette ene og alene være grunnen til at Jonas nå kan smile stort?

Jeg mener vi ser en veldig god blanding, for politikken de blåblå legger frem er helt i strid med norske verdier og tradisjoner. Samtidig har Jonas og AP vist nytenkning og evnen til å legge til rette for en politikk som setter de svake i bedre utgangspunkt og utvikle dette landet etter de utfordringer vi møter i fremtiden. Vi ser hvordan Arbeiderpartiet vil tilrettelegge for veksten vi vil oppleve i fremtiden, med flere boliger og kollektivtransport i nærheten hvor folk bor. Norge vil være det landet i Europa som vil vokse mest. Her skal også vi løse problemene i felleskap, så vi som folk drar i samme retning, ikke enkeltvis slik Høyre og Frp legger opp til, hvor kun de med sterkest skulder klarer seg best.

Reversering av endringene i arbeidsmiljøloven viser at Arbeiderpartiet lytter til fagforeningene og folket om trygg hverdag og stabil økonomi. Noe som er grunnmuren i den norske velferdsstaten, siden fast inntekt gir stabile skatteinntekter som igjen vil bli brukt på noe av de andre problemene vi står ovenfor, nemlig skole, helse og andre velferdstjenester de svake er avhengig av.

Arbeiderpartiet tar også til orde for en bedre yrkesfaglig utdanning, noe som er høyst nødvendig hvis vi skal kunne møte fremtidens problemer. Vi ser størst frafall i videregående nettopp i yrkesfag, noe som er skremmende med tanke på at disse skal bygge landet vårt i fremtiden. Hvem skal hjelpe de eldre, hvem skal bygge de nye boligene vi trenger med den veksten vi opplever og hvem skal kjøre all den kollektivtransporten vi er så avhengig av med tanke på vekst og KLIMA hvis vi ikke får løftet opp denne retningen innen utdanning?  Her har AP tatt oppgjør og viser de er rustet med tanke på Norge i fremtiden, for «alt henger sammen med alt» , som vår landsmoder Gro sa i sin tid, og det ser vi arbeiderpartiet fortsatt står ved, og det er smart.

I tråd med sosialdemokratisk tenkning løfter Jonas og AP felleskapet frem slik at alle i fremtiden vil få den hjelpen de trenger og vi mestrer fremtidens velfersstad. De med sterkest skuldre bidrar mest, og de som har mindre bidrar med det de kan, gi etter evne og få etter behov. Disse faktorene vil gi arbeiderpartiet løsninger fremover, og jeg tror folk slutter seg til dette. God politikk kommer alltid tilbake, og det ser vi nå.

Skrevet av: Stian Olafsen

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.