Kraftig medlemsvekst for både Arbeiderpartiet og AUF

Med 56.024 medlemmer ved årsskiftet, har Arbeiderpartiet nå sitt høyeste medlemstall på 14 år. AUF hadde også solid medlemsvekst i 2014, og endte med 14.066 medlemmer. – Flere tusen valgte i 2014 å melde seg inn i Arbeiderpartiet for første gang, samtidig som svært mange har ønsket å fortsette arbeidet for framtidas Kunnskaps-Norge, gode helsetjenester og løsninger på klimautfordringene, sier partisekretær Raymond Johansen.

KRAFTIG VEKST: Arbeiderpartiet vokste kraftig i 2014. Medlemstallet er nå på sitt høyeste nivå på 14 år, og partisekretær Raymond Johansen (bildet) har god grunn til å være fornøyd. Foto: Arbeiderpartiet/Flickr

KRAFTIG VEKST: Arbeiderpartiet vokste kraftig i 2014. Medlemstallet er nå på sitt høyeste nivå på 14 år, og partisekretær Raymond Johansen (bildet) har god grunn til å være fornøyd. Foto: Arbeiderpartiet/Flickr
KRAFTIG VEKST: Arbeiderpartiet vokste kraftig i 2014. Medlemstallet er nå på sitt høyeste nivå på 14 år, og partisekretær Raymond Johansen (bildet) har god grunn til å være fornøyd. Foto: Arbeiderpartiet/Flickr

Med 56.024 medlemmer ved årsskiftet, har Arbeiderpartiet nå sitt høyeste medlemstall på 14 år. AUF hadde også solid medlemsvekst i 2014, og endte med 14.066 medlemmer. – Flere tusen valgte i 2014 å melde seg inn i Arbeiderpartiet for første gang, samtidig som svært mange har ønsket å fortsette arbeidet for framtidas Kunnskaps-Norge, gode helsetjenester og løsninger på klimautfordringene, sier partisekretær Raymond Johansen.

Dermed har Arbeiderpartiet og AUF til sammen over 70.000 medlemmer.

Vekst etter statsbudsjettet
Arbeiderpartiets medlemsvekst kom særlig på slutten av året. – Om lag halvparten av alle nye medlemmer meldte seg inn etter at regjeringens forslag til statsbudsjett ble presentert, skriver Arbeiderpartiet på sine nettsider.

Som Sosialdemokraten.no tidligere har meldt, ble november rekordmåneden for nyinnmeldinger. Den måneden fik Arbeiderpartiet 1.400 nye medlemmer.

Vekst i hele landet
Arbeiderpartiets medlemsvekst skjer nå over hele landet. – Alle Arbeiderpartiets fylkespartier opplevde vekst i 2014, skriver Arbeiderpartiet på sine nettsider.

Johansen mener dette har bidratt til mange gode diskusjoner i Arbeiderpartiets kommunepartier foran årets kommunevalg.

Rekordtall for AUF
Med 14.066 medlemmer, er AUF solid i pluss og må tiår tilbake for å finne høyere medlemstall. – Det skal vi bruke til flere politiske seire i året som kommer og til å vinne høstens valg sier Mani Hussaini, leder av AUF, til AUFs nettsider.

AUF i Oslo endte som det største fylkeslaget, med over 2.300 medlemmer. Dermed er AUFs fylkeslag i Oslo nærmere doblet i løpet av de siste to årene. Når AUF i Oslo vokser til et medlemstall på over 2 300 så gir det oss en ekstra giv på å endelig avslutte det borgerlige styret i hovedstaden, og få inn Raymond Johansen og Arbeiderpartiet ved makta sier generalsekretær i AUF, Ragnhild Kaski, til AUF.no.

Du kan også bli medlem!
Vil du også bli medlem i Arbeiderpartiet?

Det er veldig enkelt å melde seg inn, og du kan gjøre det med en gang!

I høyre marg her på Sosialdemokraten.no er det et innmeldingsskjema – fyll det ut og trykk på «Send inn». Dermed er du medlem!

Medlemskap i Arbeiderpartiet gir deg muligheten til selv å bestemme om du vil engasjere deg eller ikke. Mange velger å kun stå som medlem, og dermed støtte opp om partiets arbeid gjennom å betale medlemskontingenten. Den er på 250 kroner pr år hvis du jobber, og 125 kroner pr år hvis du ikke jobber (f.eks. student, ufør, arbeidsledig, pensjonist, vernepliktig m.m.). Giro kommer i posten til alle nye medlemmer.

Du kan også velge å bruke mulighetene et medlemskap gir mer aktivt, f.eks. gjennom å delta på medlemsmøter, kurs og skolering, valgkampaktiviteter, aksjoner eller andre sammenkomster.

Som medlem har du mulighet for å påvirke hvordan Arbeiderpartiet på ditt hjemsted skal forholde seg til aktuelle politiske saker, du kan være med og stemme over Arbeiderpartiets politikk og være med på å bestemme hvem som skal stå på valglister ved lokalvalgene i 2015.

Å melde seg inn er som sagt veldig lett. Bruk skjemaet i høyre marg her på Sosialdemokraten.no – og du er meldt inn på få sekunder! I løpet av kort tid vil du motta velkomstpakke og innbetalingsgiro for medlemskontingenten fra Arbeiderpartiet.

Ønsker du å melde deg inn i AUF, kan du gjøre det ved å klikke på denne linken.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.