TV2: Ap målt til 47 %!

TV2 melder i kveld om vanvittige Ap-tall i TV-kanalens nyeste gallup. I en måling som ble tatt opp i forrige uke, ble Arbeiderpartiets oppslutning målt helt opp til 47,6 % de første dagene. I slutten av uka ble tallene noe lavere, men alt i alt er Arbeiderpartiets januar-oppslutning hos TV2 på smått utrolige 42,7 %.

TV2 melder i kveld om vanvittige Ap-tall i TV-kanalens nyeste gallup. I en måling som ble tatt opp i forrige uke, ble Arbeiderpartiets oppslutning målt helt opp til 47,6 % de første dagene. I slutten av uka ble tallene noe lavere, men alt i alt er Arbeiderpartiets januar-oppslutning hos TV2 på smått utrolige 42,7 %.

Framgangen fra desember er dermed på 2,0 prosentpoeng sammenlignet med desember.

– Hadde Ap-tall på 47,6 %
I nyhetssendingen opplyste TV2s Kjetil Løset om at Arbeiderpartiet hadde tall på hele 47,6 % i begynnelsen av forrige uke. TV2-gallupen ble tatt opp fra mandag til fredag i forrige uke, og underveis i uka inntraff den fryktelige terrorhandlingen i Paris.

Når terrorhandlinger rammer, pleier velgerne å samles rundt regjeringen og de styrende myndigheter. Det ser ut til å ha skjedd også i forrige uke. Vi tillater oss å sitere fra Kjetil Løsets blogg om hvordan dette slo ut for Arbeiderpartiets oppslutning i dene målingen:

«Årets første måling fra TNS Gallup for TV 2 er tatt opp både før og etter terroranslaget i Paris onsdag.

I den delen av intervjuene som er gjort før terroren gjør Arbeiderpartiet det oppsiktsvekkende godt med 47,6 prosent (nær nivået rett etter EU-avstemningen i 1994 da partiet fikk 48,8 prosent i desember 1994), mens de får 39,7 prosent blant de som er intervjuet i siste del av opptaksperioden. Samlet gir dette et barometertall på 42,7 prosent. Forskjellene mellom første og siste del av intervjuene er statistisk signifikante, derfor har vi valgt å gå inn i bakgrunnstall både i første og siste del av opptaksperioden.»

Totalt sett altså 42,7 %. Økningen fra desember er på 2,0 prosentpoeng.

Høyre og Frp fortsetter nedturen
Regjeringspartiene Høyre og Frp fortsetter nedturen. De to partiene ble i desember målt til en oppslutning på til sammen 33,9 %. Nå måles de til 31,4 %.

Sammenlignet med desember går Høyre tilbake med 3,0 prosentpoeng og måles til 20,9 %. Frp har en bitteliten fremgang på et halvt prosentpoeng, og måles til 10,5 %.

Både Høyre og Frp har noe sterkere tall i slutten av uka enn i begynnelsen, altså i perioden etter terroraksjonen i Paris. Frp ble i første del av uka målt til 8,9 % og Høyre ble målt til 19,5 % (slik bildet viser).

Gode Sp-tall
Det er ellers verdt å legge merke til at Senterpartiet gjør et galluphopp på 2,9 prosentpoeng og måles til en oppslutning på 7,0 %.Med en slik oppslutning ville partiet fått 13 stortingsrepresentanter, mot 10 ved valget i 2013.

De øvrige partiene måles slik (endring mot desember i parentes):

Venstre 5,7 % (+ 0,9)
Krf 4,7 % (+ 0,6)
SV 3,2 % (- 1,5)
De Grønne 3,2 % (- 1,2)
Rødt 1,2 % (- 0,9)

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.