Medlemsveksten fortsetter for Arbeiderpartiet

Den kraftige medlemsveksten som Arbeiderpartiet rapporterte om i oktober måned, har økt i styrke i november og desember. Selv om Arbeiderpartiets ledelse omtalte oktober som en rekordmåned med 1.200 nye medlemmer, viser tall som Sosialdemokraten.no sitter med at rekorden bare holdt i én måned. Allerede i november ble den grundig slått.

KRAFTIG MEDLEMSVEKST: Arbeidrpartiet vokser kraftig, og medlemsrekorden som partiet opplevde i oktober ble grundig slått allerede i november - da 1400 mennesker meldte seg inn.

KRAFTIG MEDLEMSVEKST: Arbeidrpartiet vokser kraftig, og medlemsrekorden som partiet opplevde i oktober ble grundig slått allerede i november - da 1400 mennesker meldte seg inn.
KRAFTIG MEDLEMSVEKST: Arbeiderpartiet vokser kraftig, og medlemsrekorden som partiet opplevde i oktober ble grundig slått allerede i november – da 1400 mennesker meldte seg inn.

Den kraftige medlemsveksten som Arbeiderpartiet rapporterte om i oktober måned, har økt i styrke i november og desember. Selv om Arbeiderpartiets ledelse omtalte oktober som en rekordmåned med 1.200 nye medlemmer, viser tall som Sosialdemokraten.no sitter med at rekorden bare holdt i én måned. Allerede i november ble den grundig slått.

Sosialdemokraten.no meldte i begynnelsen av november om at Arbeiderpartiet hadde fått 1.200 nye medlemmer i oktober. – Det er ny rekord for en enkeltmåned, og det viser at alt rundt statsbudsjettet skaper et stort engasjement, kommenterte partisekretær Raymond Johansen.

Nå viser tall som Sosialdemokraten.no sitter med at november ble enda bedre enn rekordmåneden oktober.

1400 nye medlemmer i november
For i november var det hele 1.400 mennesker som meldte seg inn i Arbeiderpartiet, 200 flere enn i rekordmåneden oktober.

Medlemsveksten i november ble dermed 16 % høyere enn i oktober.

Og medlemsveksten har fortsatt i desember. Med kun et par romjulsdager igjen av 2014, har mer enn 3.200 mennesker meldt seg inn i Arbeiderpartiet etter fremleggelsen av statsbudsjettet i begynnelsen av oktober.

– Statsbudsjettet er grunnen
Da den forrige medlemsrekorden ble satt i oktober, var partiledelsen krystallklare på at det er Erna Solberg og Siv Jensen som kan krediteres mye av medlemsveksten.

– Jeg har selv snakket med mange av de nye medlemmene, og de oppgir at hovedgrunnen er at de reagerer på forslaget til statsbudsjett, som de mener skaper større forskjeller i Norge, og de vil slå ring om fellesskapsverdiene, sa partisekretær Raymond Johansen ved den anledning.

Han var sikker på at medlemsøkningen er mer enn et blaff, og at dette vil hjelpe Arbeiderpartiet i tida framover.

– Vi mener det lover veldig godt før kommunevalget i 2015 og for å vinne tilbake makten i 2017. Vi vet at en sterk og aktiv partiorganisasjon er en forutsetning for å vinne valg, sa Johansen den gang.

Det er liten grunn til å tro at den nye medlemsrekorden på 1.400 nye medlemmer i en enkeltmåned har andre grunner enn rekorden måneden før. Tvert om – november og desember har i enda større grad synliggjort statsbudsjettets konsekvenser for publikum.

Du kan også bli medlem!
Vil du også bli medlem i Arbeiderpartiet?

Det er veldig enkelt å melde seg inn, og du kan gjøre det med en gang!

I høyre marg her på Sosialdemokraten.no er det et innmeldingsskjema – fyll det ut og trykk på «Send inn». Dermed er du medlem!

Medlemskap i Arbeiderpartiet gir deg muligheten til selv å bestemme om du vil engasjere deg eller ikke. Mange velger å kun stå som medlem, og dermed støtte opp om partiets arbeid gjennom å betale medlemskontingenten. Den er på 250 kroner pr år hvis du jobber, og 125 kroner pr år hvis du ikke jobber (f.eks. student, ufør, arbeidsledig, pensjonist, vernepliktig m.m.). Giro kommer i posten til alle nye medlemmer.

Du kan også velge å bruke mulighetene et medlemskap gir mer aktivt, f.eks. gjennom å delta på medlemsmøter, kurs og skolering, valgkampaktiviteter, aksjoner eller andre sammenkomster.

Som medlem har du mulighet for å påvirke hvordan Arbeiderpartiet på ditt hjemsted skal forholde seg til aktuelle politiske saker, du kan være med og stemme over Arbeiderpartiets politikk og være med på å bestemme hvem som skal stå på valglister ved lokalvalgene i 2015.

Å melde seg inn er som sagt veldig lett. Bruk skjemaet i høyre marg her på Sosialdemokraten.no – og du er meldt inn på få sekunder! I løpet av kort tid vil du motta velkomstpakke og innbetalingsgiro for medlemskontingenten fra Arbeiderpartiet.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.