93.000 Høyre-velgere fra 2013 sier de nå vil stemme Ap

Mange av Høyres velgere fra stortingsvalget i fjor høst er misfornøyde med partivalget sitt. Hele 93.000 av dem sier de heller vil stemme Arbeiderpartiet hvis det var valg nå.

Mange av Høyres velgere fra stortingsvalget i fjor høst er misfornøyde med partivalget sitt. Hele 93.000 av dem sier de heller vil stemme Arbeiderpartiet hvis det var valg nå.

Dette fremgår av bakgrunnstallene fra meningsmålingen Respons gjorde for Aftenposten i forrige uke, og som nettstedet Pollofpolls presenterer i dag.

Tar velgere fra Høyre og Frp
I følge overgangsmatrisen, strømmer velgere i titusentall fra begge regjeringspartiene og over til Arbeiderpartiet. Størst er overgangen fra Høyre. Hele 93.000 av Høyres velgere fra i fjor sier de ville stemt Arbeiderpartiet dersom det var valg i dag.

For Frps vedkommende er velgertapet til Arbeiderpartiet på 17.000 velgere.

Det betyr at hele 110.000 velgere som stemte på regjeringspartiene i fjor, heller ville stemt på Arbeiderpartiet dersom det var valg nå.

Ved valget i 2013 var det 760.000 velgere som stemte på Høyre og 464.000 som stemte på Frp.

Solid Ap-lojalitet
Bakgrunnstallene viser også at det er forsvinnende få velgere som går den andre veien. Respons har ikke klart å finne en eneste Ap-velger fra 2013 som vil stemme Frp nå. Derimot har de funnet 3.000 Ap-velgere fra 2013 som sier de ville stemt Høyre i dag.

Dermed er Arbeiderpartiets netto tilsig av velgere fra de to regjeringspartiene på 107.000 velgere.

Samtidig sier 91 % av Aps velgere fra 2013 at de ville gjentatt sitt partivalg dersom det hadde vært valg nå. En lojalitetsprosent på 91 % er skyhøyt over det som er vanlig for stortingpartiene, og et solid utgangspunkt for Arbeiderpartiet i det lange arbeidet mot seier ved stortingsvalget i 2017.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.