Mener Høyre og Frp prøver å lure folk

- Regjeringen kutter kraftig i barnetillegget til uføre, og forsøker å presentere dette forslaget som en del av den tverrpolitiske enigheten i Stortinget. Det er ikke riktig. Her forsøker regjeringspartiene å lure folk, sier stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap).

LURERI: Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen mener at Høyre og Frp forsøker å lure folk i debatten om kutt til uføre. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

LURERI: Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen mener at Høyre og Frp forsøker å lure folk i debatten om kutt til uføre. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
LURERI: Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen mener at Høyre og Frp forsøker å lure folk i debatten om kutt til uføre. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

– Regjeringen kutter kraftig i barnetillegget til uføre, og forsøker å presentere dette forslaget som en del av den tverrpolitiske enigheten i Stortinget. Det er ikke riktig. Her forsøker regjeringspartiene å lure folk, sier stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap).

Trettebergstuen fastslår dette i en kronikk som er publisert på Hedmark Arbeiderpartis nettsider.

– Kuttene er ikke en del av enigheten
– Omleggingen av uføretrygden ble vedtatt i 2011 med bred politisk tilslutning i Stortinget. Men drastiske kutt i barnetillegget for uføre er ikke en del av denne enigheten, fastslår Trettebergstuen.

– Regjeringen kutter kraftig i barnetillegget til uføre, og forsøker å presentere dette forslaget som en del av den tverrpolitiske enigheten i Stortinget. Det er ikke riktig. Her forsøker regjeringspartiene å lure folk, sier hun.

Trettebergstuen sitter i arbeids- og sosialkomitéen på Stortinget i denne perioden, og satt i samme komit´€ i forrige periode. Hun har dermed inngående kjennskap til dette politiske saksfeltet.

Ingenting med uførereformen å gjøre
Høyre og Frps forslag om kutt overfor uføre med barn har ingenting med omleggingen av uføretrygden å gjøre. – For den enkelte kan dette forslaget føre til et inntektstap opp mot 28.000 kroner per år per barn, noe som selvsagt vil være dramatisk for de det gjelder. Da Stortinget vedtok omleggingen i 2011, valgte Ap, SV og Sp å verne om barnetillegget, forklarer Trettebergstuen.

– Arbeiderpartiet ønsker en ordning som gjør det mulig for dem som mottar uføretrygd og også delta i yrkeslivet med den kapasiteten de har. Blant de som mottar uføretrygd finnes det mange ressurser og stor arbeidsvilje som landet vårt trenger, sier hun.

Forslaget om kutt i barnetillegget for uføre er derimot regjeringspartienes eget forslag. – At Høyre og FrP velger å ta fra de som har minst for å gi høytlønnede skattekutt, er en del av regjeringens usosiale linje og har altså ingenting med omleggingen av uføretrygden å gjøre.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.