Mani Hussaini innstilt som ny AUF-leder

Valgkomitéen i AUF innstiller på Mani Hussaini (bildet) fra Akershus som organisasjonens nye leder. Emilie Bersaas fra Rogaland innstilles som ny nestleder, og Ragnhild Kaski fra Finnmark innstilles som ny generalsekretær.

INNSTILT SOM NY AUF-LEDER: Mani Hussaini (26) fra Akershus er innstilt som ny leder i AUF. Foto: Facebook.

INNSTILT SOM NY AUF-LEDER: Mani Hussaini (26) fra Akershus er innstilt som ny leder i AUF. Foto: Facebook.
INNSTILT SOM NY AUF-LEDER: Mani Hussaini (26) fra Akershus er innstilt som ny leder i AUF. Foto: Facebook.

Valgkomitéen i AUF innstiller på Mani Hussaini (bildet) fra Akershus som organisasjonens nye leder. Emilie Bersaas fra Rogaland innstilles som ny nestleder, og Ragnhild Kaski fra Finnmark innstilles som ny generalsekretær.

Når AUF avholder sitt landsmøte 16. – 19. oktober i Oslo, er det sannsynligvis disse tre som vil bli valgt til organisasjonens nye ledelse. Dette er klart etter at valgkomiteen i organisasjonen i dag har lagt fram en enstemmig innstilling med forslag til nytt sentralstyre i AUF.

Vil ha Hussaini som ny leder
Valgkomitéen innstiller på at Mani Hussaini skal velges til ny leder i AUF etter Eskil Pedersen. Hussaini er 26 år og kommer fra Jessheim i Akershus. Han kom til Norge fra Syria som 12-åring, og representerer Arbeiderpartiet i kommunestyret i Ullensaker samt i Akershus fylkesting. Hussaini har tidligere vært leder av AUFs fylkeslag i Akershus, og har de siste to årene vært sentralstyremedlem i organisasjonen med ansvar for skole og arbeid.

Mani Hussaini studerer innovasjon og teknologi ved Universitetet i Oslo, i følge AUFs nettsider.

– Sterkt sentralstyre
– Dette blir et sterkt sentralstyre for AUF og en god løsning for hele organisasjonen, sier valgkomiteens leder Truls Wickholm i en presseuttalelse i dag. Han har en enstemmig valgkomité med seg både når det gjelder leder, øvrig ledelse og nytt sentralstyre for AUF.

Emilie Bersaas innstilles som ny nestleder i organisasjonen. Hun er 22 år gammel og fra Haugesund, og arbeider som organisasjonsmedarbeider i Miljøagentene. Bersaas representerer Arbeiderpartiet som folkevalgt i Haugesund bystyre.

Som ny generalsekretær, er Ragnhild Kaski fra Kirkenes Finnmark innstilt. Hun er tidligere leder av AUF i Finnmark, og er nå sentralstyremedlem i organisasjonen. Kaski arbeider som forbundssekretær i organisasjonen Kristne Arbeidere, som er en selvstendig organisasjon tilknyttet arbeiderbevegelsen. Hun er også vararepresentant til Stortinget.

Valgkomitéens innstilling til sentralstyre i AUF ser slik ut:

Leder: Mani Hussaini, Akershus
Generalsekretær: Ragnhild Kaski, Finnmark
Nestleder: Emilie Bersaas, Rogaland
Sentralstyremedlem/AU medlem: Ida Ødegaard, Sør-Trøndelag
Sentralstyremedlem: Håkon Knudsen, Buskerud
Sentralstyremedlem: Helen Ingrid Andreassen, Oslo
Sentralstyremedlem: Ole Martin Juul Slyngstadli, Rogaland
Sentralstyremedlem: Ina Libak, Akershus
Sentralstyremedlem: Sindre Lysø, Østfold
Sentralstyremedlem: Ingrid Marie Vaag Endrerud, Oppland
Sentralstyremedlem: Munir Jaber, Oslo
Sentralstyremedlem: Linn Kristin Engø, Hordaland
Sentralstyremedlem: Eirik Schrøder, Sør-Trøndelag
Sentralstyremedlem: Tor Martin B. Torbergsen, Troms

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.