Ap måles til 36,2 % på ny gallup

Partileder Jonas Gahr Støre (bildet) og resten av Arbeiderpartiet har god grunn til å smile fornøyd over oppslutningen blant velgerne. En rykende fersk gallup viser at 36,2 % ville stemt på Arbeiderpartiet dersom det var valg i dag!

SUVERENT STØRST: Jonas Gahr Støre kan glede seg over at Arbeiderpartiet nå er 11 prosentpoeng større enn hovedmotstander Høyre på en fersk meningsmåling. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

SUVERENT STØRST:  Jonas Gahr Støre kan glede seg over at Arbeiderpartiet nå er 11 prosentpoeng større enn hovedmotstander Høyre på en fersk meningsmåling. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
SUVERENT STØRST: Jonas Gahr Støre kan glede seg over at Arbeiderpartiet nå er 11 prosentpoeng større enn hovedmotstander Høyre på en fersk meningsmåling. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

Partileder Jonas Gahr Støre (bildet) og resten av Arbeiderpartiet har god grunn til å smile fornøyd over oppslutningen blant velgerne. En rykende fersk gallup viser at 36,2 % ville stemt på Arbeiderpartiet dersom det var valg i dag!

Det er Norfakta som har gjennomført meningsmålingen på oppdrag fra avisene Nationen og Klassekampen.

Med 36,2 % oppslutning er Arbeiderpartiet hele 5,4 prosentpoeng over valgresultatet fra høsten 2013. Og Arbeiderpartiets oppslutning er suvernt høyere enn Høyres. Statsminister Erna Solbergs parti må nøye seg med støtte fra 25,2 % av velgerne, og er dermed nøyaktig 11 prosentpoeng mindre enn Arbeiderpartiet på denne gallupen.

11 flere Ap-representanter
Dersom denne gallupen hadde vært valgresultatet, ville Arbeiderpartiet blitt representert på Stortinget med 66 representanter. Det er 11 flere enn i dag.

Høyre og Frp har til sammen 77 representanter på Stortinget etter valget i 2013, men ville mistet 3 av disse dersom denne meningsmålingen slo til.

SV måles under sperregrensa med en oppslutning på 3,6 % (fikk 4,1 % ved valget i 2013). De ville dermed mistet utjevningsmandatene de fikk ved fjorårets valg, og kun hatt igjen to representanter på Stortinget (distriktsmandat fra Oslo og Hordaland, dvs Heikki Holmås og Audun Lysbakken).

Også Krf ville mistet både oppslutning og mandat dersom dette hadde vært valgresultatet. Etter at Krf åpnet dørene så Høyre og Frp kunne marsjere inn i regjeringskontorene, har partiets oppslutning falt fra 5,6 % ved valget i fjor til 4,8 % nå. Krf ville fått 9 stortingsrepresentanter med en slik oppslutning, mot 10 i dag.

For de andre partiene er det bare mindre endringer.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.