Raymond Johansen bekrefter: Er klar for Oslo-politikken

Partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet bekrefter i dag at han er klar for innsats i Oslo-politikken etter valget neste høst. - Dersom Oslo Arbeiderparti sine medlemmer mener at jeg kan bidra til å vinne tilbake makta i den byen jeg er så glad i, stiller jeg meg til disposisjon, sier Raymond Johansen. Han bekrefter dermed også at partiet må begynne arbeidet med å se etter en ny partisekretær.

TIL OSLO-POLITIKKEN: Raymond Johansen bekrefter i dag at han er aktuell til politiske verv i Oslo-politikken dersom medlemmene i Oslo Arbiderparti ønsker det. Her fra landsmøtet i Arbeiderpartiet i 2013. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

TIL OSLO-POLITIKKEN: Raymond Johansen bekrefter i dag at han er aktuell til politiske verv i Oslo-politikken dersom medlemmene i Oslo Arbiderparti ønsker det. Her fra landsmøtet i Arbeiderpartiet i 2013. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
TIL OSLO-POLITIKKEN: Raymond Johansen bekrefter i dag at han er aktuell til politiske verv i Oslo-politikken dersom medlemmene i Oslo Arbiderparti ønsker det. Her fra landsmøtet i Arbeiderpartiet i 2013. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

Partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet bekrefter i dag at han er klar for innsats i Oslo-politikken etter valget neste høst. – Dersom Oslo Arbeiderparti sine medlemmer mener at jeg kan bidra til å vinne tilbake makta i den byen jeg er så glad i, stiller jeg meg til disposisjon, sier Raymond Johansen. Han bekrefter dermed også at partiet må begynne arbeidet med å se etter en ny partisekretær. 

Det er Dagsavisen som melder om dette på avisens nettsider.

Aktuell som byrådslederkandidat
Det har lenge vært et ønske fra mange i Oslo Arbeiderparti om å få partisekretæren til å toppe Oslo Arbeiderpartis valgliste og stille som byrådslederkandidat ved valget i 2015. Nå ser det ut til at det ønsket er et skritt nærmere oppfyllelse.

Raymond Johansen har tidligere vært byråd i Oslo, under Rune Gerhardsens byråd 1991 – 1996. Den gang representerte han Oslo SV. Også etter tiden som byråd har Johansen vært aktiv i Oslo-politikken, og har i dag bl.a. verv som nestleder i Oslo Havnestyre – med ansvar for både havnedrift og for det overordnede arbeidet knyttet til utviklingen av Fjordbyen.

Fra Groruddalen
Både AUF i Oslo og Oslo Arbeidersamfunn – det største partilaget i Oslo Arbeiderparti – har foreslått Raymond Johansen som byrådslederkandidat. Også en rekke av partilagene i befolkningstunge Groruddalen har ønsket seg Raymond Johansen som listetopp – han er selv fra Groruddalen og bor på Lindeberg.

Raymond Johansen regnes for å ha betydelig støtte nettopp i Groruddalen, et område der mange sympatiserer med Arbeiderpartiet og der valgdeltagelsen er lavere enn i byen sett under ett. Med en toppkandidat fra Groruddalen kan Oslo Arbeiderparti mobilisere flere av partiets sympatisører, og dermed ha en bedre sjanse å å vinne tilbake flertallet i Oslo Bystyre.

Johansen regnes også for å ha sterk støtte i fagbevegelsen, og også innen Oslo-idretten. Hans mangeårige engasjement for Vålerenga Idrettsforening (VIF) har vært med på å forsterke dette – han var bl.a. sportslig leder i Vålerenga Fotball for få år siden.

Full utskifting av Ap-ledelsen
Med Johansens avklaring ligge det an til full utskifting av den ledelsen i Arbeiderpartiet som ble gjenvalgt på landsmøtet i 2013. Partilederen er allerede skiftet ut, ved at Jonas Gahr Støre overtok som partileder etter at Jens Stoltenberg ble utnevnt til NATO-sjef. I går ga nestleder Helga Pedersen beskjed om at hun ikke ønsker gjenvalg som nestleder på landsmøtet våren 2015.

Og nå gir altså Raymond Johansen beskjed om at han er klar til å gå inn med full kraft i Oslo-politikken.

Dermed vil sannsynligvis hele Arbeiderpartiets ledelse fra landsmøtet 2013 være skiftet ut når partiet har avholdt landsmøte i 2015.

18 år med borgerlig styre er nok
Oslo har vært styrt sammenhengende av de borgerlige siden 1996. – Nominasjonskomiteen har bedt meg avklare om jeg stiller meg til disposisjon. Dersom Oslo Arbeiderparti sine medlemmer mener at jeg kan bidra til å vinne tilbake makta i den byen jeg er så glad i, stiller jeg meg til disposisjon, bekrefter Raymond Johansen via Facebook i dag.

– Oslo er byen jeg har vokst opp i. Oslo er byen mine barn har vokst opp i. Oslo er byen min. Jeg er stolt over at Oslo vokser raskere enn noen andre byer i Europa. Jeg er stolt over at stadig flere velger å leve sine liv her. Den utviklingen vil jeg være med på å planlegge for, sier han.

Johansen mener at 18 år med borgerlig styre er nok. Det er tid for et maktskifte i Oslo:

– Det er tid for et skifte. 18 år med borgerlig styre er nok. Det trengs nye tanker og nye ideer. Oslopolitikken må løfte blikket og se sammenhengene mellom det lokale, det nasjonale og det internasjonale. Hvis vi vil kan Oslo bli ett av verdens mest attraktive steder å bo og arbeide i. Det krever etablering av nye spennende arbeidsplasser, gode opplæringsinstitusjoner, et trygt lokalmiljø og et levende kultur- og idrettstilbud, sier Johansen.

Han mener det er mulig å leve enda mer miljøvennlig i hovedstaden:

– Urbaniseringen er ikke en klimautfordringen, den er en av løsningene på klimaproblemet. Fremtiden krever at vi bor tettere, reiser kollektivt, og bruker mer av vår inntekt på kulturopplevelser. Byen gir mulighet for alt dette. Det vil kreve klare visjoner og målrettet arbeid for å skape denne byen. Det må være en by for alle, og det må være en visjon som omfatter alle som bor i denne byen, sier Johansen.

I respekt for partiets prosesser ønsker han ikke å kommentere noe mer utover dette.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.