H/Frp-budsjett har gitt rekordhøy drivstoffpris

1. januar trådte den nye regjeringens første statsbudsjett i kraft. Og samtidig føyk prisen på drivstoff rett i været. Aldri før har prisen på bensin og diesel i Norge vært høyere enn nå. Grunnen er kraftig avgiftsøkning på både bensin og diesel i den nye regjeringens statsbudsjett - stikk i strid med løftene fra valgkampen.

1. januar trådte den nye regjeringens første statsbudsjett i kraft. Og samtidig føyk prisen på drivstoff rett i været. Aldri før har prisen på bensin og diesel i Norge vært høyere enn nå. Grunnen er kraftig avgiftsøkning på både bensin og diesel i den nye regjeringens statsbudsjett – stikk i strid med løftene fra valgkampen.

Sosialdemokraten.no har tidligere vist hvordan den nye regjeringens statsbudsjett ville gi tidenes avgiftshopp på diesel for næringslivet. Da innførte de en avgift på avgiftsfri diesel.

Smak litt på det.

Avgift på avgiftsfri diesel.

Et påhitt som de blå har ordnet helt på egenhånd, og ikke på noen som helst måte har «arvet fra de rødgrønne». Det nye statsbudsjettet står de helt og fullt inne for selv, særlig når det gjelder avgiftsøkningene som de selv har funnet på.

Prissjokk for deg og meg
Men det er ikke bare næringslivet som nå må betale prisen for høyresidas løftebrudd. Også du og jeg må nå ut med rekordhøye priser på bensin og diesel når vi fyller tanken på våre private biler.

For også på vanlige bensin og diesel øker regjeringen avgiftene. Fra 1. januar økte avgiften på bensin med 14 øre og på diesel med 10 øre.

VG.no har gravd nærmere i avgiftshoppet, og konkluderer under overskriften «Skyhøye priser på diesel og bensin» med at vi nå har høyere drivstoffpriser i Norge enn noensinne tidligere.

Må selge bilen?
VG.no har snakket med en tilfeldig bilist på en bensinstasjon i Oslo, som er fullstendig oppgitt over avgiftssjokket han nå opplever. – Det er faktisk helt syke priser nå. Hvis drivstoffprisene blir enda høyere, må jeg vurdere hva jeg skal gjøre, sier bilisten.

Han vurderer å selge bilen, fordi det rett og slett er for dyrt for ham å beholde den med det pris- og avgiftsregimet som han nå opplever.

Lovte lavere drivstoffpriser
Avgiftshoppet og prisveksten på drivstoff er det stikk motsatte av hva regjeringspartiene lovte før de ble valgt.

Frp krevde i forrige stortingsperiode at bensinprisen skulle settes ned med én krone pr liter. Da var pumpeprisen på 13,33 kroner pr liter.

Når de nå sitter i regjering ØKER de prisen i stedet, og pumpeprisen er nå 15,40 kroner pr liter.

Skrevet av: Bjørn Jarle Røberg-Larsen
Følg meg på Twitter: www.twitter.com/BjornJarle
Bli varslet på mail når det kommer nyheter på Sosialdemokraten.no: Klikk her

Copyright © Alle rettigheter tilhører Sosialdemokraten.no. | Newsphere by AF themes.